Trei hoti, retinuti de politistii bacauani

Trei tineri suspectați de săvârșirea a șase infracțiuni de tâlhărie au fost depistați în urma unei acțiuni a polițiștilor băcăuani. Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore.

Polițiștii de investigații criminale au desfășurat o acțiune în municipiul Bacău în vederea depistării unor persoane suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de tâlhărie.

Astfel, a fost depistat P. Marian, de 24 de ani, din Bacău, despre care polițiștii au stabilit că a deposedat prin smulgere o persoană de sex feminin de 65 de ani, de lanțul de aur pe care aceasta îl purta la gât.

De asemenea, în baza autorizațiilor de percheziție emise de Judecătoria Bacău, polițiștii au descins la locuințele a doi suspecți, care au fost depistați și conduși la sediul unității de poliție în vederea cercetărilor.

Din investigațiile desfășurate de polițiști a rezultat că O. Dragoș, de 22 de ani, din comuna Itești și A. Iulian, de 22 de ani, din municipiul Bacău, în perioada 06 mai – 10 iunie a.c., au acționat în dauna a cinci persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 41 și 77 de ani, pe care prin smulgere le-au deposedat de bijjuteriile din metale prețioase pe care acestea le purtau la gât.

Față de cei trei suspecți s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău a dispus față de P. Marian măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

A. Iulian și O. Dragoș au fost prezentați Judeătoriei Bacău, iar instanța a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a suspecților.