Trei sectii de vot din Onesti au ramas fara energie electrica. Problema a fost remediata

În județul Bacău, toate cele 627 secții de votare au fost predate președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, iar procesul de votare a început la orele 07.00.

Ulterior deschiderii procesului de votare, au apărut unele probleme privind alimentarea cu energie electrică la secțiile de votare nr. 165, 166 și 167, amplasate în Colegiul Național Dimitrie Cantemir din mun. Onești.

S-a luat măsura informării furnizorului de energie electrică iar defecțiunea a fost remediată și procesul de votare s-a reluat.

Pentru desfășurarea scrutinului electoral în condiții de liniște și legalitate sunt mobilizați în județul Bacău peste 1.500 de poliţişti, jandarmi, lucrători I.S.U şi angajaţi ai altor structuri teritoriale ale M.A.I..

De asemenea 300 de polițiști și 50 de jandarmi sunt angrenați în acțiuni de menținere şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice în toate localităţile judeţului Bacău.

La această oră se circulă în condiții de iarnă pe toate arterele rutiere din județul Bacău și nu există tronsoane de drum blocate sau restricționate.
Totodată, 120 de forțe de poliție rutieră acționează pe toate arterele rutiere, pentru asigurarea fluenței traficului rutier și verificarea echipării autovehiculelor pentru condiții de iarnă.

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, îi sfătuim pe conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum, care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora.

De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească, cu precădere, frâna de motor. Recomandăm celor care urmează să pornească la drum să se intereseze dinainte în privinţa stării drumurilor pe care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Poliţiştii recomandă pietonilor să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.