22.8 C
Bacau

Trustul Orfelinat Ungureni a demarat proiectul “Milcov”

De stiut!

touDin aprilie 2014, Asociatia Trust Orfelinat Ungureni deruleaza cu sprijin financiar din partea Primariei Bacau , in temeiul legii 350/2005, un proiect adresat unui grup de 12 copii, lipsiţi de ingrijiri parentale .

Proiectul se numeste “ Milcov” si isi propune sa pregateasca copiii pentru viata pe cont propriu, in care vor pasi o data cu implinirea varstei de 18 ani si absolvirea unei forme de invatamant.

Activitatile desfasurate au ca scop asigurarea nevoilor de baza ( alimente, spatiu de locuit , imbracaminte, incaltaminte), sustinerea activitatilor scolare ( rechizite, manuale, ore suplimentare de pregatire la materiile la care copiii intampina dificultati) , incurajarea activitatior extrascolare si de socializare ( activitati sportive, culturale , educative), mentinerea starii de sanatate, consilierea psihologica , acordarea sprijinului emotional.

Reintegrarea in familiile naturale nu este posibila, motivele fiind saracia, afectiunile psihice, familii dezorganizate, parinti decedati/disparuti, riscul abandonului scolar si nu in ultimul rand igiena precara. Incurajam si sprijinim copiii pentru a mentine legatura cu familia naturala, acolo unde este cu putinta si cu nasii ( in calitate de parinti spirituali) prin intermediul convorbirilor telefonice, scrisorilor, vizitelor.

Este important sa asiguram continuitatea serviciilor oferite acestor copii, pentru a mentine securitatea lor emotionala si materiala.

DANA CONDREA
vicepresedinte

- Advertisement -

Ultimele stiri