marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulTuriştii au luat...

Turiştii au luat cu asalt ștrandurile și piscinele din stațiunea Târgu-Ocna

S

Timpul frumos, temperaturile ridicate și perioada de vacanță și relaxare care a demarat la începutul acestei veri se simte din plin și în orașul-stațiune Târgu-Ocna. La ștrandurile din Centrul Balnear ,,Parc Măgura”, Salina Târgu-Ocna și Complexul Turistic ,,Creangă”, dar și pentru vizitarea minei ,,Salina” s-au format cozi interminabile, iar terasele şi locurile de cazare au fost pline, spre satisfacţia agenţilor economici.

Statistici și declarații

Sezonul estival este unul promițător pentru Târgu-Ocna, cu o estimare de 162. 000 turiști în 2015, trendul crescător al celor care vin la tratament și relaxare reprezentând un plus de peste 10. 000 de turiști pe an.

 „Orașul a avut din venituri proprii, din impozitul pe venit, cu 11% mai mult în 2014 față de 2013. Și încercăm să susținem din bugetul local investiții, între 10% – 15% în fiecare an,” a declarat Ștefan Șilochi, primarul orașului stațiune Târgu-Ocna, pentru site-ul băcăuan ,,bacauinfo.ro”. Acesta a mai precizat că trendul este crescător datorită efectelor pe care le au atât Salina, cât și celelalte baze de tratament, precum Complexul Turistic ,,Creangă”, sau hotelul ,,Măgura” din centrul stațiunii.

În weekend-ul trecut, turiștii aflați în Piațeta Primărei au putut aprinde felinare de hârtie alături de copii aparținând ,,Condorul Atelierul de Creație Târgu-Ocna”. Au fost aprinse peste 500 de felinare lucrate manual de către copii, iar o dată cu lăsarea întunericului au fost lansate pe cer zeci de lampioane.

Programe și tarife

Program ștrand Salina : Zilnic între orele 10:00 – 20:00
Taxa de intrare: Adulți – 16 lei; Copii – 8 lei.
Ștrandul dispune de : internet wirelless gratis, dușuri, cabinet medical, terasă și magazin alimentar. Pentru un ambient plăcut sunt puse la dispoziția clienților șezlonguri și umbrele de soare.

Programul ștrandurilor Centrului Balnear ,,Parc Măgura”: Zilnic, orele 9:00 – 20:00
Tarife: Adulți – 15 lei/persoană; Elevi/studenți – 8 lei/persoană
Abonamente lunare:
1. Abonament lunar 2 adulți + 1 copil – 5 intrări = 125 lei
2. Abonament lunar 1 adult – 10 intrări + 1 intrare gratis = 100 lei
3. Abonament lunar 1 adult + 1 copil – 15 intrări = 150 lei
4. Abonamnet lunar 1 copil – 10 intrări = 50 lei

Programul și tarifele centrului SPA din cadrul Complexului ,,Creangă” pot fi vizualizate accesând site-ul ,,casacreanga.ro”.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...

Pasajul Revoluției devine stradă pietonală

Pasajul Revoluției din Bacău se transformă într-o stradă pietonală cu o investiție estimată la aproximativ 2.2 milioane de lei (~ 400.000 euro). Astăzi a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar proiectul are un termen de finalizare de...