17.8 C
Bacau

Turiştii au luat cu asalt ștrandurile și piscinele din stațiunea Târgu-Ocna

De stiut!

S

Timpul frumos, temperaturile ridicate și perioada de vacanță și relaxare care a demarat la începutul acestei veri se simte din plin și în orașul-stațiune Târgu-Ocna. La ștrandurile din Centrul Balnear ,,Parc Măgura”, Salina Târgu-Ocna și Complexul Turistic ,,Creangă”, dar și pentru vizitarea minei ,,Salina” s-au format cozi interminabile, iar terasele şi locurile de cazare au fost pline, spre satisfacţia agenţilor economici.

Statistici și declarații

Sezonul estival este unul promițător pentru Târgu-Ocna, cu o estimare de 162. 000 turiști în 2015, trendul crescător al celor care vin la tratament și relaxare reprezentând un plus de peste 10. 000 de turiști pe an.

 „Orașul a avut din venituri proprii, din impozitul pe venit, cu 11% mai mult în 2014 față de 2013. Și încercăm să susținem din bugetul local investiții, între 10% – 15% în fiecare an,” a declarat Ștefan Șilochi, primarul orașului stațiune Târgu-Ocna, pentru site-ul băcăuan ,,bacauinfo.ro”. Acesta a mai precizat că trendul este crescător datorită efectelor pe care le au atât Salina, cât și celelalte baze de tratament, precum Complexul Turistic ,,Creangă”, sau hotelul ,,Măgura” din centrul stațiunii.

În weekend-ul trecut, turiștii aflați în Piațeta Primărei au putut aprinde felinare de hârtie alături de copii aparținând ,,Condorul Atelierul de Creație Târgu-Ocna”. Au fost aprinse peste 500 de felinare lucrate manual de către copii, iar o dată cu lăsarea întunericului au fost lansate pe cer zeci de lampioane.

Programe și tarife

Program ștrand Salina : Zilnic între orele 10:00 – 20:00
Taxa de intrare: Adulți – 16 lei; Copii – 8 lei.
Ștrandul dispune de : internet wirelless gratis, dușuri, cabinet medical, terasă și magazin alimentar. Pentru un ambient plăcut sunt puse la dispoziția clienților șezlonguri și umbrele de soare.

Programul ștrandurilor Centrului Balnear ,,Parc Măgura”: Zilnic, orele 9:00 – 20:00
Tarife: Adulți – 15 lei/persoană; Elevi/studenți – 8 lei/persoană
Abonamente lunare:
1. Abonament lunar 2 adulți + 1 copil – 5 intrări = 125 lei
2. Abonament lunar 1 adult – 10 intrări + 1 intrare gratis = 100 lei
3. Abonament lunar 1 adult + 1 copil – 15 intrări = 150 lei
4. Abonamnet lunar 1 copil – 10 intrări = 50 lei

Programul și tarifele centrului SPA din cadrul Complexului ,,Creangă” pot fi vizualizate accesând site-ul ,,casacreanga.ro”.

Romulus Dan Busnea

- Advertisement -

Ultimele stiri