joi 25 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulTurneu internațional de...

Turneu internațional de table și backgammon, la Covasna.

În perioada 18 – 21 ianuarie 2018, în incinta hotelului ,,Căprioara” din orașul-stațiune Covasna, a avut loc Turneul Internațional de Table și Backgammon, organizat de Asociația Română de Backgammon din Târgu-Ocna, al cărui președinte este multiplul campion național și internațional la backgammon, Neculai Drăgănuță.

Au participat 65 de jucători din Anglia, Germania, Austria, Slovenia, Croația, Bulgaria și România (București, Timișoara, Iași, Constanța, Galați, Cluj-Napoca, Ploiești, Brașov, Suceava, Târnăveni, Hunedoara, Deva, Geoagiu-Băi, Covasna, Câmpina, Dorohoi, Urziceni, Bacău, Onești, Târgu-Ocna și Dofteana).

Au fost acordate premii totale în valoare de 59.000 lei.

În turneul de la Covasna s-au desfășurat două concursuri: unul de table (cu înscrierea de 300 lei) și unul de backgammon (cu înscrierea de 500 lei). Jucătorii care au fost cazați la hotelul ,,Căprioara” au beneficiat de un ,,Premiu de fidelitate față de sponsori” și au plătit doar 200 de lei înscrierea pentru concursul de table și 400 lei înscrierea pentru concursul de backgammon, cu posibilitatea înscrierilor opționale de plus 100 lei, care constitue un fond suplimentar separat de premiere. Fondul de premii a reprezentat 83 % din încasări la înscrieri, plus 15.000 lei (6.000 lei au fost adăugați la premii pentru concursul de table și 9.000 lei la premii pentru concursul de backgammon).

Atât la Table (5 puncte partida) cât și la Backgammon (9 puncte partida) s-a oferit posibilitatea tuturor concurenților să joace cel puțin 7(8) runde cu respectarea regulilor de concurs, adică: aceiași doi jucători să nu se reîntâlnească în cele 7(8) runde; că vor juca pe cât posibil ca adversari, cei cu acelaș număr de victorii sau cu un număr apropiat de victorii; după terminarea celor 7(8) runde, primii doi clasați joacă direct în semifinale, cu posibilitatea de a se întâlni ca adversari numai în finală; toți cei clasați în primii 8 au asigurate premii și continuă pentru clasamentul final prin sistem progresiv eliminatoriu, după cum urmează:

în baza clasificării după cele 7(8) runde, joacă locul 5 cu locul 7, iar câștigătorul, cu locul 3, pentru ocuparea unui loc în semifinale împotriva celui clasat pe locul 1; joacă locul 6 cu 8, iar câștigătorul cu locul 4, pentru un loc în semifinale împotriva celui clasat pe locul 2. Distribuirea premiilor conform clasamentului final s-a făcut astfel : cate 7 % pentru cei clasați pe locurile 7 la 8, câte 8 % pentru cei clasați pe locurile 5 la 6, câte 10 % pentru semifinaliști, 20 % locul 2 și 30 % locul 1.

Iată și rezultatele:

Turneul de Backgammon ( 51 jucători): Locul 1, Dorel Leon (Bacău); Locul 2, Ionuț Cocică (București); Semifinaliști: Nelu Radu ( București) și Daniel Dobrin (Târnăveni);

Locurile 5 – 6, Stela Storociuc (Suceava) și Eugen Lazăr (Bacău); Locurile 7 – 8, Alexandru Barbu (Cluj-Napoca) și Viorel Gheorghiu (Iași).

Turneul de Table (62 jucători): Locul 1, Cătălin Bucur ( Londra – București); Locul 2, Florin Chelaru (Cluj-Napoca); Locurile 3 – 4, Neculai Bânțu (Târgu-Ocna) și Constantin Visen (București);

Locurile 5 – 6, Dorel Leon (Bacău) și Ionuț Cocică (București); Locurile 7 – 8, Eugen Lazăr (Bacău ) și Daniel Hristodorescu (Ploiești)
Turneu Backgammon Blitz (64 jucatori): Locul 1, Iulian Chiriță (Londra – București); Locul 2, Marian Mănăilă (București); Locurile 3-4, Emil Ivanov (Sofia – Bulgaria), Damian Plesec (Slovenia).
Turneu Backgammon Super Jackpot: Locul 1, Marian Mănăilă (București); Locul 2, Jurgen Orlowski ( Germania).

Premii Fair Play: Alexandru Barbu (Cluj-Napoca) și Drugowitsch Reinhold (Austria).

Premii de Excelență: dlui Gyerő József, primarul orașului-stațiune Covasna și dnei Olivia Stanislav, director al Complexului Turistic ,,Căprioara”.

Au fost premiați de către Asociația Română de Backgammon: Campioana Anului 2017 la Table/Backgammon, dna Stela Storociuc (Suceava) și Campionul Anului 2017 la Table/Backgammon, dl Dorel Leon (Bacău).

Sponsor principal și gazda evenimentului: Hotel ,,Căprioara”, stațiunea Covasna.

Sponsor si organizator eveniment: Asociația Română de Backgammon, președinte Neculai Drăgănuță.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...