luni 15 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaTurneul trupei de...

Turneul trupei de dans irlandez Irish Way debutează pe data de 1 august la Târgu-Ocna

D4

Un nou spectacol de dans irlandez ia cu asalt scenele din România: trupa de dans Irish Way pleacă în turneu cu spectacolul Saint Patrick and Friends. Spectacolul Saint Patrick and Friends al trupei de dans irlandez Irish Way revine într-o nouă formulă pe scenele din România. Începând cu data de 1 august, trupa va susține un turneu în țară, bucurând cu spectacolul de dans locuitorii din Târgu-Ocna, Bacău, Iași, Sibiu, Constanța și Jupiter.

Realizat pentru prima dată în 2014 de către trupa de dans irlandez Irish Way, spectacolul Saint Patrick and Friends are la bază ideea de interculturalitate și unitate în dans. Reinventat în vara lui 2015, noul material coregrafic aduce în prim plan elemente de dans specifice fiecărei culturi în parte. Deși la bază stă dansul irlandez, scopul spectacolului este de a mixa elemente din fiecare cultură prin inserții de flamenco, step american, balet clasic, belly-dance și dansuri populare românești, fără a individualitatea celor din urmă să se piardă. Fiecare inserție de dans tradițional a fost făcută respectând principiile și identitatea fiecărei culturi pe care o reprezintă.

Prin această alăturare de dansuri tradiționale, spectacolul Saint Patrick and Friends demonstreză că dansul este un limbaj comun, internațional, indiferent de cultura pe care o reprezintă. Spectatorul este lăsat să descopere această unitate prin mișcare, începând de la dansul irlandez și terminând cu dansurile populare românești. Astfel, spectacolul demonstrează că Irlanda și România nu sunt două țări atât de depărtate pe cât am crede.

În completarea trupei Irish Way vine tânărul dansator Ștefan Orheanu care, la doar 14 ani, se poate lăuda deja cu o participare la campionatul mondial de dans irlandez, dar și cu multe alte premii și distincții în domeniul dansului.

Turneul spectacolului Saint Patrick and Friends debutează pe data de 1 august cu două spectacole la Salina Târgu Ocna și unul la Filarmonica ,,Mihail Jora” din Bacău, în aceeași zi. Turneul continuă cu Iași (2 august, Teatrul Luceafărul), Jupiter (22 august, Teatrul de Vară), Constanța (23 august, Teatrul de Stat ) și se încheie la Sibiu, pe 30 august, la Casa de Cultură a Sindicatelor. 
Biletele la spectacol vor fi puse în vânzare în data de prin rețeaua iabilet.ro începând cu data de 25 iulie 2015.

Despre Irish Way: Asociația de Dans Irish Way a luat ființă în anul 2008 la inițiativa unor români pasionați de dansul irlandez, fiind prima școală de acest gen din România. Școala este filială a Academiei de Dans Anne-Marie Cunningham și este și locul în care s-a concretizat apariția trupei de dans Irish Way. De la înființare și până în prezent, trupa a participat la numeroase concursuri dintre care amintim participarea lui Sorin Sighinaș la campionatul mondial de dans irlandez din Belfast, fiind prima dată când România este reprezentată la această competiție. Trupa Irish Way se poate lăuda și cu câteva colaborări cu compania Riverdance (compania în care a activat celebrul dansator și coregraf Michael Flatley): Sorin Sighinaș a fost selectat în cadrul spectacolului ”Take the Floor” (Dublin, 2012), iar în 2014 Ștefan Orheanu a reprezentat România la manifestarea organizată de Riverdance pentru doborârea recordului pentru cea mai lungă linie de dansatori irlandezi. În ultimii doi ani, membrii trupei și-au îndreptat atenția și către alte stiluri de dans, atât în ceea ce privește tehnicile tradiționale, cât și cele contemporane.

Proiectul este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României prin programul ,,Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Bilete găsiți pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet (Magazinul Muzica, Rețeaua Say Shops – partener Orange, Magazinul V Generation de pe calea Moșilor, Magazinele IQBox și Uman, Agențiile Perfect Tour și pe cele 1.500 de terminale self-service ZebraPay din Kaufland, Cora, Auchan, Carrefour și Mega Image din toată țara). Online puteți plăti cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone, ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde în țară sau prin OP.

Spectacolul din Mina ,,Salina” Târgu-Ocna are dou reprezentații cu începere de la orele 11:00 și 13:00, la prețul de 30 lei/persoană (include și transportul în subteran).

Text adaptat și actualizat de Romulus Dan Busnea

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...