duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulUmor și voie...

Umor și voie bună, la Slănic-Moldova

În superbul cadru natural al Parcului Central din stațiunea Slănic-Moldova a început vineri, 14 iunie, prima ediție a Festivalului de Umor ,,Marin Cimponeriu”.

Manifestarea poartă numele regretatului regizor, scenarist și actor, Petru Mircea Marin Cimponeriu (1937 – 1998), care a activat timp de peste 20 de ani în stațiune, unde s-a remarcat printre altele, prin înființarea Casei de Cultură a Orașului și a Teatrului Popular de Comedie, prima instituţie de acest gen din ţară.

În prima seară a festivalului au evoluat pe scena din Pavilionul de Muzică, îndrăgiții actori de comedie Andrei Duban și Cornel Palade, acompaniați în susținerea momentelor umoristice de cântăreața Mihaela Condurache.

Primarul stațiunii, Gheorghe Baciu, a prezentat în alocuțiunea sa câteva aspecte din istoricul teatrului slănicean, în cadrul căruia a activat și domnia sa, timp de șase ani, alături de alți actori amatori îndrumați de Marin Cimponeriu. Acesta a mai spus că acest festival va continua și în anii următori, în cadrul unui proiect de mai mare amploare, care să se poată desfășura în sala de spectacole a Cazinoului, așa cum a fost odinioară.

Un moment plin de emoţii l-a constituit fără îndoială, prezența lui Radu Cimponeriu, fiul regizorului slănicean, care în cuvântul său a mulțumit celor care au avut inițiativa de a da numele tatălui său unui astfel de eveniment teatral. De asemenea, acesta a mai spus că va sprijini organizarea edițiilor viitoare ale festivalului, alături de autoritățile locale și de toți care vor să readucă în prim plan tradițiile culturale și spirituale românești.

Festivalul continuă în această seară și în aceeași locație, cu recitalurile actorilor Anca Sigartău și Marius Bodochi, alături de cântăreața de jazz, Manuela Cara (ora 18.00), duminică fiind programat un concert susținut Nelu Vald și Formația ,,Azur” (ora 12.00).

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...