sâmbătă, decembrie 2, 2023

Cum ne pregatim masina pentru iarna

Cu toții știm că în sezonul rece...

Trucuri pentru îngrijirea pielii

Știți elementele de bază: beți multă apă,...

Umor și voie bună, la Slănic-Moldova

OrasulUmor și voie bună, la Slănic-Moldova
- Advertisement -

În superbul cadru natural al Parcului Central din stațiunea Slănic-Moldova a început vineri, 14 iunie, prima ediție a Festivalului de Umor ,,Marin Cimponeriu”.

Manifestarea poartă numele regretatului regizor, scenarist și actor, Petru Mircea Marin Cimponeriu (1937 – 1998), care a activat timp de peste 20 de ani în stațiune, unde s-a remarcat printre altele, prin înființarea Casei de Cultură a Orașului și a Teatrului Popular de Comedie, prima instituţie de acest gen din ţară.

În prima seară a festivalului au evoluat pe scena din Pavilionul de Muzică, îndrăgiții actori de comedie Andrei Duban și Cornel Palade, acompaniați în susținerea momentelor umoristice de cântăreața Mihaela Condurache.

Primarul stațiunii, Gheorghe Baciu, a prezentat în alocuțiunea sa câteva aspecte din istoricul teatrului slănicean, în cadrul căruia a activat și domnia sa, timp de șase ani, alături de alți actori amatori îndrumați de Marin Cimponeriu. Acesta a mai spus că acest festival va continua și în anii următori, în cadrul unui proiect de mai mare amploare, care să se poată desfășura în sala de spectacole a Cazinoului, așa cum a fost odinioară.

Un moment plin de emoţii l-a constituit fără îndoială, prezența lui Radu Cimponeriu, fiul regizorului slănicean, care în cuvântul său a mulțumit celor care au avut inițiativa de a da numele tatălui său unui astfel de eveniment teatral. De asemenea, acesta a mai spus că va sprijini organizarea edițiilor viitoare ale festivalului, alături de autoritățile locale și de toți care vor să readucă în prim plan tradițiile culturale și spirituale românești.

Festivalul continuă în această seară și în aceeași locație, cu recitalurile actorilor Anca Sigartău și Marius Bodochi, alături de cântăreața de jazz, Manuela Cara (ora 18.00), duminică fiind programat un concert susținut Nelu Vald și Formația ,,Azur” (ora 12.00).

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri