joi, septembrie 28, 2023

VSH – ce trebuie să știm și la ce ne folosește

Viteza de sedimentare a hematiilor (VSH) este...

Incaltaminte traditionala

anul 2010, a fost descoperită în...

Un adolescent a devenit Prefect de Bacau pentru o zi

Yin&YoungUn adolescent a devenit Prefect de Bacau pentru o zi
- Advertisement -

Astăzi, 10 iunie 2013, prefectul Claudiu-Octavian Șerban și subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu, alături de Cancelaria Prefectului și alți reprezentanți ai Instituției Prefectului – județul Bacău, au avut o întâlnire specială cu reprezentanții elevilor, ”prefectul” Bogdan Dumitriu, ”subprefectul” Silvia Neagu, ”directorul Cancelariei Prefectului” Ioana Mare, ”consilierul în cadrul Cancelariei Prefectului” Claudiu Ionuț Melinte și ”consultantul în cadrul Cancelariei Prefectului” Bianca Maria Marin.

În cadrul proiectului Instituției Prefectului-județul Bacău ”PREFECT PENTRU O ZI”, dedicat celor mai tineri cetățeni ai județului, în contextul ”Anului European al Cetățeanului – 2013”, reprezentantul Guvernului în teritoriu Claudiu-Octavian Șerban l-a ”numit” în funcția onorifică de ”PREFECT” pe BOGDAN DUMITRIU, elev al Colegiului Național ”Gheorghe Vrănceanu” din Bacău, cel care a fost desemnat ”CEL MAI ACTIV TÂNĂR” în cadrul campaniei Instituției Prefectului – județul Bacău ”Anul European al Îmbătrânirii Active și al Solidarității între Generații – 2012”.

În funcția onorifică de ”SUBPREFECT” a fost ”numită” SILVIA NEAGU, elevă a Colegiului Tehnic ”Ion Borcea” din Buhuși, ”PRIMUL VORBITOR AL ROMÂNIEI”, titlu câștigat în baza premiilor obținute la concursurile naționale de dezbateri.

În funcția onorifică de ”Director al Cancelariei Prefectului” a fost ”numită” IOANA MARE, elevă a Colegiului Național ”Gheorghe Vrănceanu” din Bacău, cea care a fost desemnată ”CEA MAI ACTIVĂ TÂNĂRĂ” în cadrul campaniei Instituției Prefectului – județul Bacău ”Anul European al Îmbătrânirii Active și al Solidarității între Generații – 2012”.

Proiectul ”PREFECT PENTRU O ZI” a fost inițiat de Instituția Prefectului – județul Bacău, prin reprezentanții săi, Carmen Cioltan – șef serviciu Comunicare, Relații Publice, Secretariat și Situații de Urgență, Ramona Necula, consilier afaceri europene și dr. Sorin Ailenei, manager public, în scopul de a valoriza potențialul elevilor băcăuani și de a stimula interesul acestora pentru domeniul administrației publice.

Elevii numiți în funcțiile onorifice au avut ocazia să stea de vorbă cu prefectul Claudiu-Octavian Șerban, subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu, precum și cu Mihai Bandraburu, directorul Cancelariei Prefectului și Loredana Rebegea, consilier în Cancelaria Prefectului, dar și să cunoască angajații instituției și atribuțiile acestora.

Atât ”Prefectul” şi ”Subprefectul”, cât şi ”Cancelaria prefectului”, împreună cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului-judeţul Bacău, au realizat o analiză de specialitate pentru identificarea soluțiilor viabile la problema moţiunii „Acest Parlament crede în Familie”, dezbătută în cadrul proiectului ”Cuplu și carieră în contemporaneitate” la finalul lunii mai. Analiza s-a finalizat cu propuneri de ”proiect de Hotărâre de Guvern” și inițiativă legislativă sub forma unei ”propuneri de lege ferenda”.

În acest mod, elevii desemnaţi în funcţiile onorifice de „prefect” şi „subprefect” au avut ocazia să cunoască principalele atribuţii ale reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Prefectul Claudiu-Octavian Șerban a declarat: ”Acesta este un proiect care își propune să aducă aproape de administrație pe cei mai tineri locuitori ai județului și să valorizeze potențialul extraordinar al tinerelor generații. Este remarcabil că niște tineri care au fost obișnuiți cu laurii la diverse concursuri naționale, au fost interesați și de administrație și își doresc să se implice activ în găsirea unor soluții viabile pentru îmbunătățirea mediului economico-social din România.”

La rândul său, subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu a apreciat că ” […..]este un proiect unic la nivelul României și o dovadă a faptului că tinerii sunt foarte ancorați în realitate sub diversele sale forme. În calitatea lor de parteneri ai noștri, ne-au oferit o viziune proaspătă, cu elanul specific tinereții, asupra serviciilor administrative și a colaborării instituției noastre cu cetățenii.”
În anexă sunt prezentările elevilor și soluțiile propuse de aceștia, ce urmează a face obiectul unei propuneri de ”proiect de Hotărâre de Guvern” și inițiativă legislativă sub forma unei ”propuneri de lege ferenda”.

Alte titluri