Un barbat a lovit cu masina o fata pe trotuar si a parasit locul accidentului. Si-a incuiat masina in garaj si a fugit de acasa

Un barbat a fost depistat în mai puțin de o oră după ce a lovit un pieton și a fugit de la locul accidentului.

La data de 10.04.2013, în jurul orei 09.30 V. Dumitru, de 62 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Arcadie Şeptilici din municipiul Bacău, a efectuat manevra de întoarcere în intersecţia cu strada Alexandru Piru, nu s-a asigurat și a acroșat-o pe G. Elena, de 18 ani, din comuna Mărgineni, care se afla pe trotuar în colţul intersecţiei.

După producerea impactului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiștilor. Acesta s-a deplasat cu autoturismul în municipiul Bacău și l-a introdus în garajul proprietate personală, după care a plecat de la domiciliu.

La mai puțin de o oră de la producerea evenimentului V. Dumitru a fost depistat de către polițiști pe strada Arcadie Şeptilici. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat concentraţia de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Victima evenimentului rutier a primit îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Bacău, fără a fi necesară internarea sa.

Atât conducătorului auto cât și victimei le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o concentrație ami mare de 0,80g/l alcool pur în sânge, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.