miercuri, noiembrie 29, 2023

Un bărbat din judeţul Bacău a spart cu piciorul geamul unui supermarket din Alba Iulia

Fapt diversInfractionalUn bărbat din judeţul Bacău a spart cu piciorul geamul unui supermarket din Alba Iulia
- Advertisement -

Bărbatul a intrat în incinta supermarketului, cu scopul de a apela la mila cetăţenilor. Deranjaţi, aceştia au cerut agenţilor de pază să ia măsuri. Cei doi agenţi au încercat să-l conducă în afara magazinului, moment în care bărbatul a devenit violent şi a spart cu piciorul un geam de la intrare, a cărui valoare este estimată la 2.000 de lei.

Suspectul a fost identificat ca fiind B.C.G (38 de ani), din judeţul Bacău, iar pe numele acestuia au fost întocmite acte de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiunea de distrugere. Acesta a fost condus de jandarmi la sediul poliţiei Alba Iulia pentru continuarea cercetărilor.

Reprezentanţii Jandarmeriei recomandă cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria, reamintind că, conform legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, săvârşirea unor astfel de fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei.

Totodată, în articolul 253 alin.1 din Codul Penal, este prevăzut că, Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Alte titluri