vineri 21 iunie 2024

.

Cum ne iluminăm casa....

Zice o vorbă veche cum că acolo unde intră soarele, nu intra doctorul....

Importanța aparatului de aer...

Aparatul de aer condiționat și filtrul HEPA au devenit două componente esențiale în...

Ce sunt scannerele intraorale...

Un scaner intraoral este un dispozitiv care este utilizat pentru a capta o...

Ansamblul de joacă pentru...

Copilăria este o perioadă plină de energie și imaginație pentru cei mici, iar...
AcasăFapt diversUn barbat si...

Un barbat si prietena sa dati disparuti in munti, gasiti dupa doua zile de cautari de jandarmii montani

Doi tineri din Slanic Moldova au urcat pe muntele Sandru si, din cauza vremii, n-au mai reusit sa coboare. Cei doi – o fata si un baiat – au fost cautati doua zile de jandarmii montani.

În ziua de 10.11 a.c., jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic Moldova, aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, au fost anunţaţi de către L. L., că fiul său, L. B. de 35 ani împreună cu prietena sa, C.M. de 23 ani, toţi din localitatea Slănic Moldova, s-au rătăcit probabil pe muntele Şandru.

Acesta le-a spus jandarmilor că fiul său, care a plecat împreună cu prietena sa de luni, 05 noiembrie pe muntele Şandru, trebuia să revină vineri, 09 noiembrie, lucru care nu s-a întâmplat, telefonul mobil fiindu-i închis.

Imediat s-au constituit două echipe de căutare, alcătuite din trei, respectiv patru jandarmi, care au plecat imediat în căutarea celor două persoane dispărute, fiecare echipă deplasându-se către vf. Şandru pe două trasee diferite, a câte aproximativ11 km fiecare, unul nefiind marcat.

Acţiunea de căutare s-a derulat foarte dificil, pe parcursul a două zile, în prima zi până spre miezul nopţii când datorită întunericului şi ceţii, jandarmii au oprit căutările. În a doua zi începând cu ora 05.00, au reuşit să-i găsească pe cei doi tineri duminică în jurul orei 12.30, la un refugiu montan amenajat, la cota 1600 m de pe muntele Şandru, neprezentând probleme medicale, dar panicaţi de faptul că vremea era din ce în ce mai nefavorabilă, iar telefonul mobil pe care îl aveau asupra lor nu mai avea baterie.

Tinerii au încercat să coboare de pe munte dar, datorită condiţiilor meteo nefavorabile, vânt, burniţă şi ceaţă, aceştia s-au întors, urmând să coboare după ridicarea ceţii, pentru a vedea marcajul de pe traseu.

Pentru a evita astfel de situaţii nedorite, jandarmii montani sfătuiesc turiştii să aibă în vedere următoarele recomandări:
-să se informeze asupra itinerariului propus, să consulte prognoza meteo înainte de a pleca în drumeţii;
-să aibe echipament adecvat zonei de munte;
-să folosească numai traseele marcate şi să urmească marcajele de pe traseu;
-în caz de accident sau alte situaţii critice, să anunţe Jandermeria apelând la numărul unic de urgenţă 112.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...