marți, decembrie 12, 2023

Trucuri pentru îngrijirea pielii

Știți elementele de bază: beți multă apă,...

Ce trebuie să știm despre pancreatită

Pancreasul vă ajută să reglați modul în...

Un transport cu 7,5 tone de zahar care trebuia sa ajunga la o firma bacauana, a fost confiscat de politistii suceveni

Fapt diversInfractionalUn transport cu 7,5 tone de zahar care trebuia sa ajunga la o firma bacauana, a fost confiscat de politistii suceveni
- Advertisement -

La 13.04.a.c., ora 20.30, pe DN 29 A, pe raza comunei sucevene Adâncata, polițiștii au oprit pentru control autoutilitara condusă de T.Constantin, de 35 ani, din comuna Răchitoasa, judeţul Bacău, care a declarat că transportă cantitatea de 7.500 kg zahăr vrac, ambalat în saci de 50 kg.

Cel în cauză a prezentat pentru control un aviz de însoțire a mărfii eliberat de o societate comercială din comuna Traian, judeţul Bacău, în care era trecută cantitatea de 7.500 kg zahar vrac, fără a fi specificată data transportului.

Fiind întrebat despre proveniența mărfii, T.Constantin a declarat că a încărcat zahărul de la o persoană al cărui nume nu îl cunoaște din comuna Vârfu Câmpului, judeţul Botoșani și urma să-l transporte în comuna Traian, la sediul societății și nu deține alte documente de însoțire sau proveniență a mărfii.
Autoutilitara a fost parcată și sigilată la sediul Secției de Poliție Burdujeni, urmând ca ulterior să se stabilească cantitatea exactă de zahăr transportată și proveniența acesteia.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Suceava, care au continuat verificările stabilind următoarele:

C.Costel, de 30 ani, din municipiul Bacău – administratorul unei societăți comerciale din Bacău a precizat că zahărul provine de la o societate comercială din localitate prezentând pentru justificare o factură în care apare înscris ca destinatar o societate comercială din Focşani.

Fiind efectuate verificări în baza de date a Gărzii Financiare a rezultat că între cele două societăţi, nu au existat relaţii comerciale în această perioadă.

Întrucât din verificările efectuate atât în baza de date, cât şi în teren, C.Costel nu a putut justifica provenienţa acestei cantităţi de zahăr, a fost sancţionat contravenţional cu 20.000 lei conform prevederilor art. 1, lit. e din Legea nr. 12/1990 şi s-a procedat la ridicarea şi confiscarea cantităţii de 7.500 kg zahăr, în valoare de 30.755 lei.

Alte titluri