duminică 23 iunie 2024

.

Trucuri mai puțin cunoscute...

Curățarea bucătăriei poate fi o sarcină laborioasă și consumatoare de timp, dar cu...

Cum ne alegem cântarul?

Sunteți o persoană sportivă sau doar îngrijorată de siluetă? Faceți sport sau vă...

Cum schimbăm culorile hortensiilor

Hortensiile sunt fascinante prin faptul că, spre deosebire de majoritatea celorlalte plante, culoarea...

De la ADN la...

Vom vorbi despre psoriazis și ADN - două subiecte care par să nu...
AcasăCulinarUn fel de...

Un fel de guacamole: avocado cu ton afumat

avocado tonÎn această săptămână am avut două aniversări în familie, astfel încât ziua de sâmbătă m-a găsit prins între aperitive, marinade, fripturi, sosuri şi garnituri. Printre altele am făcut şi un fel de guacamole, dintr-un avocado rătăcit prin frigider de ceva vreme. Zic „un fel de” guacamole în ideea de a evita criticile de genul „nu aşa se face”. Îl aveam în minte mai de mult, generat probabil de pasiunea lui Horea pentru avocado. El experimentează pe avocado cu ton, cu somon, cu prosciutto. Aşa că am vrut să încerc şi eu ceva nou. Mai făcusem anterior guacamole clasic, salată de avocado cu măr şi încă vreo 2 – 3 chestii; nu le căutaţi pe-aici că sunt din perioada î.d.B. (înainte de Blog). De fiecare dată când folosesc avocado în preparate şi am şi spectatori, trebuie să fie cineva care nu gustase încă aşa ceva. Astăzi a fost rândul bunicii soţiei. S-a hotărât, la 97 de ani împliniţi, să testeze nişte avocado – care nu i-a displăcut – şi apoi salata de avocado cu ton şi încă vreo câteva ingrediente.

Articolul integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....