luni, decembrie 11, 2023

Cum ne ferim de camerele ascunse

Fie că mergem la un hotel sau...

Ce știm despre lansete. Și nu e o poveste pescărească!

O lansetă de pescuit este o tijă...

Cum au apărut băncile și sistemul bancar? Puțină istorie

Istoria sistemului bancar a început cu primele...

Un flaut din aur de 18 karate va sosi in Bacau pe 6 noiembrie

CoolturaUn flaut din aur de 18 karate va sosi in Bacau pe 6 noiembrie
- Advertisement -

Ion Bogdan Ştefănescu este singurul artist din România care deţine un flaut din aur de 18k, creaţie a companiei japoneze Muramatsu si va sosi in Bacau in data de 6 noiembrie, pentru a sustine un concert extraordinar in cadrul unui turneu ce cuprinde sase orase din Romania.

După succesul extraordinar repurtat în primăvara anului 2012, Radio România Cultural, în parteneriat cu Fundaţia Marconi şi asociaţia culturală Accendo, propune publicului din alte şase oraşe ale României şi din Chişinău cea de-a doua ediţie a turneului naţional Flautul de Aur. Între 6 şi 17 noiembrie 2012, Ion Bogdan Ştefănescu şi flautul său de aur, în acompaniamentul pianistului Horia Mihail, încântă spectactorii din Bacău, Iaşi, Baia Mare, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Sibiu şi Chişinău cu lucrări semnate de Bach, Mozart, Dvořák, dar şi de compozitori ai secolului XX precum Poulenc, Taktakeshvili sau Mower.

Instrumentul “miraculos” deţinut de Ion Bogdan Ştefănescu este realizat de prima companie din Japonia care a început să creeze flaute pentru profesionişti, încă de la începutul secolului XX. Muramatsu, astăzi un Rolls Royce al flautelor pe plan mondial, confecţionează numai instrumente de o valoare extraordinară, din argint, aur de diferite karate sau platină.

Absolvent al Universităţii de Muzică din Bucureşti, Ion Bogdan Ştefănescu şi-a desăvârşit pregătirea profesională sub îndrumarea celor mai de seamă flautişti ai lumii şi a obţinut diploma de “Master of Music” la Universitatea Illinois din Urbana-Champaign, SUA, unde l-a avut ca profesor pe renumitul flautist englez Alexander Murray. Este Doctor în Muzică, calificare profesională obţinută la Universitatea de Muzică din Bucureşti.

Activitatea sa artistică a început de la vârsta de 14 ani, când a debutat ca solist, pe scena Ateneului Român, într-un concert de Vivaldi, acompaniat de Orchestra Tineretului Bucureştean. Ion Bogdan Ştefănescu este membru fondator al ansamblurilor “Procontemporania” şi “Profil” şi al ansamblului “Barock Orchestra”. Este, de asemenea, membru al trio-ului “Contraste” şi al cvintetului de suflători “George Enescu”.

Din 2009 este solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, luând parte ca solist la turnee în străinătate alături de Orchestra Naţională Radio, precum cel de la Roma (2009), cel de la Expoziţia Mondială de la Shanghai (2010) sau de la Varna Summer Fest (2011). În aprilie 2011 artistul a susţinut un turneu naţional de recitaluri solo cu un program integral Franz Liszt intitulat “Pianul Călător”, continuat în 2012 cu un al doilea turneu solo în 22 de oraşe din ţară şi la Chişinău.

Alte titluri