Un hot a distrus instalatia de semnalizare pe linia ferata intre Faraoani si Orbeni

Polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Bacău au fost sesizați la data de 29.03.2013, în jurul orelor 03:00, de către impegatul de miscare din stația CFR Faraoani, despre faptul că a fost semnalată o defecțiune pe ambele fire ale căii ferate, pe distanța Faraoani – Orbeni.

O echipa operativă s-a deplasat în cel mai scurt timp la fața locului, ira la momentul apariției echipajului de poliție a fost observată o persoană de sex masculin, care a fugit spre un teren agricol din apropierea căii ferate, abandonând un rucsac. În interiorul acestuia polițiștii au identificat o pereche de mănuși și mai multe unelte.

S-a procedat la urmărirea și prinderea suspectului. Polițiștii au stabilit că F. Sebastian, de 21 de ani, din comuna Cleja, s-a deplasat, în noaptea de 28/29.03.2013, în zona căii ferate și cu ajutorul uneltelor găsite în rucsac a desfăcut, în vederea sustragerii și comercializării, componente de la infrastructura feroviară aferente semnalelor luminoase.

În urma extinderii cercetărilor polițiștii au mai stabilit că tânărul în cauză a mai sustras, în noaptea de 18/19.03.2013, componente de la infrastructura feroviară de pe relația Valea Seacă-Faraoani.

Față de F. Sebastian s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior a fost prezentat Judecătoriei Bacău care a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt componente ale căii ferate, tentativă la furt calificat și distrugere și semnalizare falsă.