Un jandarm a prins un talhar care jefuia un copil

Un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, în timp ce executa o misiune specifică de transport corespondenţă clasificată, a surprins o persoană care tâlhărise un elev şi îl deposedase de telefonul mobil.

Jandarmul, membru al unei echipe de curieri de transport corespondenţă clasificată, aflându-se într-o misiune specifică, a observat în dreptul Şcolii Generale „Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Bacău, cum un bărbat deposedează prin violenţă un elev de telefonul mobil pe care îl avea în mână şi fuge. Persoana în cauză nu a ajuns prea departe întrucât jandarmul a trecut imediat la urmărirea acestuia, pe care l-a imobilizat şi l-a predat unui echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, care se afla în zona respectivă, pentru continuarea cercetărilor.

Jandarmul şi-a reluat misiunea sa iniţială, iar pentru spiritul său de atenţie şi de intervenţie promtă în acest caz, va fi recompensat de către comanda unităţii.

Având în vedere necesitatea prevenirii situaţiilor de risc în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, în scopul creşterii gradului de siguranţă al elevilor şi personalului didactic, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău vor desfăşura mai multe acţiuni punctuale în aceste zone.

Pentru a solicita sprijinul jandarmilor, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţă 112 sau se pot adresa celor mai apropiate secţii sau posturi de Jandarmerie.