Un loc în care n-am să mai calc prea curând: Restaurantul Central Bacău

102 copy

Prin natura preocupărilor pe care le am, fac parte din categoria clienților dificili (ca să mă exprim elegant) ai restaurantelor românești. Mă enervează puțin ospătarii care îmi aduc coniacul în pahare de orice altceva decât de coniac, și îmi crește brusc tensiunea arterială când aud întrebarea “doriți și gheață la coniac?”. M-am consolat cu ideea că atunci când comand vin și apă plată trebuie să cer în mod expres pahare separate pentru apă. Avem doar două categorii de ospătari: cei după care trebuie să aștepți cu ceasurile (indiferent de gradul de “umplere” al localului) și cei excesiv de atenți (mai rari, dar nu inexistenți). Odată un băiat din acesta hiperzelos, observând că băutura din paharul meu e pe sfârșite, mi-a completat prompt pălinca din pahar cu apă plată, fără ca să mai apuc să schițez vreun gest. Am avut și privilegiul de a fi servit cu Cabernet Sauvignon de la gheață într-un local cu pretenții din Julius Mall la Iași, ori cu un rosé ținut la temperatura ambientală.

Articol integral, aici.