sâmbătă 13 iulie 2024

.

Extraordinarele beneficii ale fisticului

Fisticul, un membru al familiei caju, este un copac mic originar din Asia...

Protejându-ne împotriva gripei de...

Gripa de tip A reprezintă o preocupare constantă pentru sănătatea publică, având capacitatea...

Două laturi ale eleganței...

În lumea parfumeriei de lux, două nume ies în evidență datorită creațiilor lor...

Cum ne alegem cântarul?

Sunteți o persoană sportivă sau doar îngrijorată de siluetă? Faceți sport sau vă...
AcasăActualitateEcoUn nou centru...

Un nou centru din Reteaua Nationala de Colectare RoRec s-a deschis vineri la Oituz

Peste 15.000 de persoane au acces la un sistem de colectare eficient, pentru predarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice

Localitatea Oituz se alătură Reţelei Naţionale de Colectare, proiect al Asociaţiei RoRec în parteneriat cu autorităţile locale, pentru crearea unei infrastructuri de colectare DEEE (deşeuri provenite din echipamente electrice şi electronice) accesibilă unui număr cât mai mare de cetățeni.

Tratarea acestui tip de deşeuri conform normelor europene în vigoare înseamnă şi protejarea mediului, întrucât DEEE-urile pot conţine substanţe periculoase precum mercur, nichel, plumb sau cadmiu, care, netratate corespunzător, pot dăuna mediului şi sănătăţii oricăruia dintre noi.

Centrul de colectare ce a fost inaugurat vineri, 2 noiembrie, reprezintă a 24-a locație din rețeaua lansată în urmă cu un an. Acesta este situat în Oituz, lângă Căminul Cultural, şi va oferi servicii de colectare de la domiciliu pentru persoane fizice şi juridice, pentru aparatură voluminoasă, prin comandă telefonică la numarul 0756.052.856., apelabil de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-17.00.

“Mulţumim autorităţilor locale care răspund pozitiv într-un număr tot mai mare iniţiativei noastre. Pentru noi este un semnal clar că tot mai mulţi cetăţeni conştientizează importanţa pe care o au colectarea şi reciclarea unor astfel de deşeuri, o acţiune firească pentru bunul mers al oricărei comunităţi.”, a declarat Liviu Popeneciu, Preşedinte Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Locuitorii din Oituz şi zonele din proximitate au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, în fiecare miercuri de la ora 16.00 la ora 18.00 si sâmbăta, de la ora 10.00 la 12.00.

“Sunt mândru să pot aduce alături de Asociaţia RoRec un serviciu în plus pentru dezvoltarea localității noastre şi sunt sigur că vom putea contribui la rezultatele la nivel naţional ale acestui proiect de anvergură.”, a declarat Ion Osoloș, Primarul comunei Oituz.

Deschiderea centrului de colectare include şi o campanie de colectare deşeuri electrice şi electronice, derulată în 5 puncte provizorii, în data de 3 noiembrie 2012 și prin preluarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor grele sau voluminoase.

Toți deponenții vor fi înscrişi la o tombolă cu premii oferite de Albatros – 10 mixere, 10 cafetiere și 10 mașini de călcat. Premiile vor fi oferite în cadrul unei ceremonii festive care va avea loc sâmbătă, 3 noiembrie, începând cu ora 17.30, la noul Centrul de Colectare RoRec din Oituz.

Reţeaua Naţională de Colectare (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.
Asociaţia Româna pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.
Contact:
Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec
Cristian Oprea – Reprezentant zonal
Email: cristian.oprea@rorec.org
Mobil: 0751 302 108

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...