miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaUn nou număr...

Un nou număr al revistei ,,Sportul Băcăuan” a ieșit de la tipar

A apărut numărul 111-112 (octombrie-noiembrie) al revistei ,,Sportul Băcăuan”, publicație lunară de cultură sportivă care apare sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR).

Acest număr prezintă la început o informare despre activitățile derulate de UZPR și punctează o nouă întâlnire a conducerii acesteia cu șefii de filiale, în frunte cu președintele Doru Dinu Glăvan, care a avut loc în 24 noiembrie, sub semnul promovării sentimentului național.

În editorialul ,,Poker-ul pandemic”, Mihai Buznea face o analiză a efectelor negative generate de coronavirus și manifestate și în domeniul sportului, bilanțul financiar fiind unul de-a dreptul dezastruos: pierderi de miliarde de euro, restrângerea drastică a încasărilor, care au ca obiect atât spectatorii, cât și tranzacțiile privind transferurile de jucători etc. Dar, mai spune ziaristul, ,,mai presus de toate rămâne pasiunea omului pentru sport, pe care nu o poate distruge nicio pandemie, oricât de severă ar fi ea”. În serialul ,,Din arhivele sportului băcăuan”, Leonard Popa ne propune un nou și captivant episod, intitulat ,,1961: <>…”, acestea fiind vorbele cosmonautului rus Iuri Gagarin, primul om care ajunge în spațiu în anul 1961, an în care era cât pe ce să se declanșeze un nou război mondial și, în care, izbucnește Războiul din Vietnam. În România, aflată în plin proces de alfabetizare se introduce învățământul obligatoriu de opt clase, iar în plan sportiv țara noastră se remarcă printr-o serie de performanțe de excepție realizate de atleta Iolanda Balaș, luptătorul Valeriu Bularca și naționala de handbal masculin.

În campionatul intern de fotbal, Dinamo București continuă să facă legea, în timp ce dinamoviștii băcăuani încheie ediția 1961-1962 pe locul 6 și după un sfert de finală disputat în Cupa României, când au fost eliminați de CCA București, câștigătoarea trofeului. Într-un remember al echipei de aur a gimnasticii românești, Ștefan Olteanu, cel care a descoperit-o publicistic vorbind, pe Nadia Comăneci, ne prezintă ,,Lucruri mai puțin știute despre NADIA”, portretul sportiv creionat de către Dan Sion fiind în această lună cel al halterofilei Mihaela Cambei (CSM Onești). Și, tot Dan Sion, mai semnează rubricile dedicate actualității sportive băcăuane (lupte, fotbal, volei, automobilism etc), iar bulgarul Bogdan Yordanov transmite o corespondență din Sofia despre cele 13 finale masculine ale Campionatelor Europene de Box Juniori desfășurate în capitala Bulgariei. Din paginile revistei mai aflăm despre ediția aniversară a Raliului Moldovei Bacău, la final de campionat (RDBusnea), dar și despre noi episoade din serialele ,,Dribling” (George Viscreanu) și ,,Caietul albastru” (Cornel Galben). Nu lipsesc din acest număr paginile ,,Umor sportiv” și ,,Dintre sute de catarge…” (prezentată aici gimnasta Anca Grigoraș).

Într-o inedită fotografie de copertă (verso revistă) ne este înfățișată într-un târziu de toamnă bacoviană, canotoarea băcăuană, Iuliana Popa, multiplă campioană mondială și europeană.

Revista este editată de ,,Amidas-M” Bacău, apare color, are 32 de pagini și costă 5.00 lei.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...