sâmbătă 13 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulUn om de...

Un om de afaceri din Onesti investeste in sanatatea oamenilor

Dumitru Sava este printre putinii oameni de afaceri din zona Moldovei, care printr-un proiect de suflet a investit in domeniul sanatatii, nu doar pentru a veni in intampinarea semenilor cu unele bunuri si servicii de sanatate, ci si pentru a oferi solutii concrete care pot ajuta oamenii sa depaseasca unele probleme, sa-si imbunatateasca calitatea vietii.

In vara anului 2001, a pus pe picioare la Onesti, unul dintre cele mai moderne si mai performante centre stomatologice din tara, urmat in 2003 de un centru de optica medicala computerizata, ambele raspunzand celor mai rafinate exigente, dar in acelasi timp accesibile tuturor categoriilor de solicitanti, fie ca acestia provin din mediul urban sau din cel rural.

“Consider sanatatea ca fiind o prioritate nationala, absoluta, si tocmai de aceea, cred ca in conditile in care cateva sute de mii de romani ar directiona doar 1-2 milioane de euro in sistemul medical sau in domeniul educatiei, lucrurile s-ar putea schimba radical in Romania.

Insa mai intai, e nevoie de o schimbare de mental, de atitudine si de viziune atat in randul investitorilor, cat si al autoritatilor, cele care trebuie sa asigure cu maxima responsabilitate conditiile efectuarii unor servicii medicale moderne, de calitate. Nu in ultimul rand, beneficiarii serviciilor noastre, trebuie sa constientizeze ca sanatatea deficitar intretinuta, cu produse sau servicii mai putin performante, se deteriorizeaza in cele din urma.

Trebuie sa ne invatam sa visam, sa credem in fortele noastre, sa ne propunem obiective pe termen lung, si atunci vom avea motivatia extraordinara de a trai, de a fi mai intai sanatosi pentru atingerea scopurilor si nazuintelor noastre”, a spus Dumitru Sava, care a implinit recent 50 de ani, un motiv in plus de bucurie fiind si acela ca fiul cel mare, Alexandru, este cel mai tanar medic stomatolog care completeaza colectivul de cadre medicale din cadrul centrului stomatologic, iar cel mijlociu, Stefan Andrei, urmeaza aceeasi cariera, punandu-se in slujba sanatatii oamenilor.

Dumitru Sava este inainte de toate un om de suflet, care in ciuda greutatilor generate de o criza parca fara de sfarsit, a gasit resurse pentru acte caritabile, pentru donatii precum cele facute Bisericii”Sf.Ilie” din Slanic Moldova, la care s-au adaugat si salariile de consilier, donate timp de sapte ani aceleiasi biserici, pantru plata facturilor la utilitati. Un om, un model de profesionalism, buna credinta, demnitate, onoare si perseverenta.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...