marți, decembrie 12, 2023

Cum și când au apărut primii roboți de bucătărie

Un robot de bucătărie este un aparat...

De ce YouTube schimba modul de raportare a numarului de abonati

Utilizarea canalelor YouTube a devenit in prezent...

Ce este, de fapt, o scrisoare de intenție ?

Citii un anunț de angajare și totul...

Un om mereu alaturi de semenii sai: Florin Filioreanu

OrasulUn om mereu alaturi de semenii sai: Florin Filioreanu
- Advertisement -

Usor tomnatic, intrucat s-a nascut intr-o frumoasa toamna, cea vesnic ruginie, dar optimist si cu o putere de munca inepuizabila pe care ti-o da primavara renasterii intru frumos ce-i poarta pecetea prenumelui sau, Florin Filioreanu, ramane la cei 61 de ani de curand impliniti, acelasi consecvent jurnalist si om de radio, unic in peisajul bacauan.

Observator inascut, iscoditor, neobosit, cu un stil deosebit de alert, percutant si mereu ancorat in realitatea cotidiana, dar in acelasi timp atras si de urmele trecutului, talentatul publicist si reporter bacauan Florin Filioreanu, este inainte de toate, un om sufletist, natura calda si lesne impresionabila, care n-a ezitat niciun moment in a se pune in slujba semenilor sai. In ciuda unor probleme de sanatate care ii dau mai mereu de furca, ani de-a randul, Florin s-a aflat aproape de cei care au avut nevoie de ajutor, de cei care au dorit sa-si spuna pasurile pentru a fi auziti, a participat cu multa ardoare la actiuni caritabile si a fost un permanent promotor al valorilor culturale si spirituale locale.

Aceleasi lucruri si fapte fac parte si din prezentul sau si se vor parte dintr-un viitor pe care il doreste mult mai bun si mai prosper pentru toti romanii. Nu cu mult timp in urma, situatia batranului din Saucesti, paralizat de 30 de ani, care s-a urcat singur in pod sprijinindu-se in maini de teama apelor involburate, a impresionat autoritatile judetene si locale din Comanesti si Moinesti, care, cu sprijinul lui Florin Filioreanu- corespondent “Radio Romania Actualitati” si “Radio Romania Antena Satelor”, i-au daruit lui mos Vasile Tudoriu un scaun rulant, lenjerie, imbracaminte si alte accesorii de mare ajutor in alinarea suferintelor.

Iar fapte de acest fel, s-au repetat si in cazul altor oameni din Bacau, sau de pe Valea Trotusului, care tin sa multumeasca pe aceasta cale, tuturor celor care s-au implicat, si in mod special lui Florin Filioreanu. Realizator al mai multor emisiuni muzicale de succes prezentate la radio dar si pe micul ecran, Florin Filioreanu, face parte din colectivele redactionale ale unor reviste de cultura si sport dedicate cu precadere promovarii tinerelor talente din zona.

Volume publicate: “Sporturi, Sportivi si Performeri ai judetului Bacau- Scurt istoric (impreuna cu Doina Melinte, 2008); Clepsidra cu amintiri. Istoria sportiva a clubului CSU Stiinta Bacau (impreuna cu Florin Grapa, 2009); “Sala de asteptare” (2009); “Renasterea. Iertarea, asta-i cea mai virtute omeneasca (amintiri cu versuri si ganduri)-2011.

Romulus Dan Busnea

Alte titluri