-3 C
Bacau

Un proiect care n-a fost să fie…

De stiut!

Să fie cam vreo 15 ani de când mi-a venit ideea asta. Evident, nu am pus-o în practică, dar mi-ar fi plăcut s-o fac. Să las totul baltă și, măcar un weekend pe lună, să străbat județul prin locuri prin care nu am fost.

Îi dădusem și un nume aventurii ăsteia: “Redescoperirea Bacăului”. Urmă să creez un blog pe care să postez reportaje și clipuri video, galerii foto, impresii, eventual să colaborez cu o televiziune locală dispusă să accepte o astfel de inițiativă.

În principiu, proiectul se putea și monetiza prin colaborarea cu pensiunile, restaurantele și alte atracții de pe traseu. Adică, fiecare punct de atracție primea un advertorial pe blog sau câteva minute publicitare în emisiunea de la televizor.

Se luau traseele la mână și se alegeau câteva opriri care ar fi permis ca, în două zile de călătorie, să se documenteze pe îndelete totul: monumente istorice, naturale, restaurante, pensiuni, biserici, oameni… Urma, apoi, o săptămâna de scris, editat, publicat. Sau două, pentru că e mult de lucru la așa ceva. Și sunt și multe subiecte care se pot crea.

Evident, ar fi fost nevoie de o mașină pentru asta. Un SUV sau poate chiar o rulotă, pentru o mai mare libertate. Sau, poate, amândouă, pentru că sunt unele zone în județ în care nu poți intra decât cu tracțiune 4×4.

Am mers la o firmă care avea autorulote de vânzare, dar cei de acolo nu erau dispuși să le închirieze, ci doar să le vândă. Au zis, în glumă, că ne pot închiria niște tractoare Fiat

A mai trecut timpul, de proiect s-a ales praful. Evident că acum știu că nu s-ar fi putut autofinanța pentru că, cel puțin pe atunci, nimeni nu ar fi dat bani pentru un asemenea proiect.

Aș fi putut să mă apuc să-l fac singur, pe cont propriu. Dar a venit criza, pe urmă s-au întâmplat altele, s-au schimbat vremurile, a venit pandemia și așa a trecut timpul.

- Advertisement -

Ultimele stiri