sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulUn simbol al...

Un simbol al culturii și identității românești, la Slănic-Moldova

În perioada 17 – 26 august, în stațiunea de la poalele Nemirei se desfășoară ediția a doua a Festivalului ,,Tradiții și obiceiuri basarabene”, eveniment dedicat Centenarului Marii Unirii, precum și înfrățirii localității Slănic-Moldova cu municipiul Strășeni și comunele Baraboi și Greblești din Republica Moldova. Anterior, orașul-stațiune Slănic-Moldova a încheiat acorduri de înfrățire cu orașul Comrat și comuna Mileștii Mici.

Așa cum spune și primarul stațiunii, Gheorge Baciu, scopul principal al organizării acestui festival este acela de a promova cultura basarabeană, dar și potențialul turistic al localității gazdă.
,,În perioada festivalului, localnicii și vizitatorii stațiunii vor avea ocazia să descopere tot ceea ce înseamnă cultura și tradițiile basarabene. În același timp, evenimentul este un bun prilej pentru ca participanții să se familiarizeze cu stațiunea Slănic-Moldova, renumită pentru izvoarele sale de ape minerale cu calități curative”, a mai spus Gheorghe Baciu, într-un interviu publicat de ialovenionline.ro.

Programul festivalului începe efectiv vineri, 24 august, tot cu Fanfara din Ialoveni, după care va urma Ceremonia de oficializare a înfrățirii localității Slănic-Moldova cu Strășeni, Baraboi și Greblești, un eveniment festiv dedicat Centenarului Marii Uniri și un bun prilej de cunoaștere reciprocă și schimb de experiență între autoritățile publice locale din România și Republica Moldova. Masa rotundă va continua cu un panou de discuții cu genericul „Dezvoltarea relațiilor economice și culturale între localitățile din Republica Moldova și cele din zona Slănicului” și de o prezentare a izvoarelor minerale din Slănic Moldova.

Tot în ziua de vineri, în localul „Cazino” va avea loc o degustare de vinuri de la Combinatul de Vinuri de Calitate Mileștii Mici.

În zilele de 25 și 26 august, în Foișorul de muzică al stațiunii vor evolua formații și artiști din România și Republica Moldova.

Evenimentul este organizat de Primăria Slănic-Moldova și Asociația Obștească „Suflet de Artist” din Republica Moldova.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...