sâmbătă 18 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutUn spray contra...

Un spray contra COVID și un medicament cu foarte multe întrebuințări

Astăzi vom vorbi despre un studiu publicat de «Expert Review of Anti-infective Therapy» referitor la un spray nazal care ar putea fi folosit împotriva COVID. Deasemenea, vom vorbi despre un medicament care conține un aminoacid esențial cu foarte multe utilizări.

Un spray miraculos?

Acum doi ani, orașul Bney Brak se află în fruntea ratei de infectare cu COVID-19 și a mortalității în Israel. Înainte de Anul Nou evreiesc, ratele de pozitivitate pentru SARS-CoV-2 PCR erau de 17,6% și au ajuns la 28,1% două săptămâni mai târziu. O echipă de specialiști a încercat să testeze testat o pulbere care ar fi urmat să creează un gel protector peste mucoasa nazală oprind virusurile să infecteze celulele nazale.

Pentru aceasta s-a apelat la membrii unei comunități ultra-ortodoxe. 243 de membri ai comunitătii care au participat la rugăciunile de două zile au fost urmăriți timp de 14 zile după acest eveniment.

Optzeci și trei au folosit sprayul Taffix pe tot parcursul rugăciunilor de sărbătoare și în următoarele două săptămâni. Optzeci și unu l-au folosit în mod regulat. Doi l-au folosit rar, dacă chiar deloc. Restul de 160 nu au folosit Taffix.

După 14 zile, niciunul dintre cei 81 de utilizatori care au folosit regulat Taffix nu a fost infectat. Doi dintre cei 83 de utilizatori care au folosit sprayul pe tot parcursul rugaciunilor și 16 din cei care nu l-au utilizat au fost infectați. Rata șanselor de infectare în rândul utilizatorilor Taffix a fost de 0,22, o reducere de 78% (95% CI 1%–95%). Conform studiului, nu au fost raportate efecte secundare.

Studiul concluzionează că Taffix ar putea fi un instrument suplimentar împotriva răspândirii COVID19, pe lângă măsurile de siguranță recomandate.

Arginină: de la obiseală pâna la protecția ficatului

Să trecem la un alt subiect. Ați auzit de arginină? Este un aminoacid esențial condiționat la oameni și rozătoare, deoarece poate fi necesar în funcție de starea de sănătate sau de ciclul de viață al individului. Adulții sănătoși produc de obicei suficientă arginină pentru propriile cerințe ale corpului, dar indivizii imaturi și în creștere rapidă au nevoie de arginină suplimentară în dieta lor. Arginina alimentară suplimentară este necesară pentru persoanele sănătoase aflate sub stres fiziologic, de exemplu în timpul recuperării după arsuri, răni și sepsis, sau dacă locurile majore de biosinteză a argininei, intestinul subțire și rinichii, au o funcție redusă.

Arginina este un aminoacid esențial pentru păsări, deoarece acestea nu au un ciclu al ureei. Pentru unele carnivore, de exemplu pisici, câini și dihori, arginina este esențială, deoarece, după masă, catabolismul lor proteic foarte eficient produce cantități mari de amoniac care trebuie procesat prin ciclul ureei, iar dacă nu este prezentă suficientă arginină, toxicitatea rezultată a amoniacului poate fi letală.

Printre rolurile acestui aminoacid în organism, se pot număra: mărirea cantității de spermă, mărirea imunității naturale și ajutorul în vindecarea rănilor. De asemenea, aceasta permite metabolizarea depozitelor de lipide din organism și tonifică țesutul muscular. Asigură vioiciune fizică și mentală.

S-a demonstrat că Arginina ajută la producerea hormonului de creștere (GH) de către glanda pituitară. Hormonul de creștere promovează un anabolism natural și sănătos în tot organismul, ajutând la sinteza proteinelor în celule. Datorită rolului reparator al țesuturilor afectate, arginina ajută la repararea rănilor și a oaselor.

Sursele animale de arginină includ carnea, produsele lactate și ouăle, iar sursele vegetale includ semințe de toate tipurile, de exemplu cereale, fasole și nuci.

Exista și medicamente care conțin arginină. Unul dintre acestea este Sargenor, care conține o doi aminoacizi (Arginina și Acidul Aspartic) care acționează simultan pentru tratamentul stărilor de oboseală funcţională la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani. De asemenea, Sargenor aparţine unui grup de medicamente utilizate pentru protecția ficatului.

Înainte a lua un medicament, este recomandat să solicitați sfatul unui medic.

 

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...