joi, septembrie 28, 2023

Câteva idei pentru amenajarea unui hol

Un hol ar trebui să fie o...

Incaltaminte traditionala

anul 2010, a fost descoperită în...

Cum schimbăm culorile hortensiilor

Hortensiile sunt fascinante prin faptul că, spre...

Un urs a speriat școlarii din satul Temelia

Fapt diversUn urs a speriat școlarii din satul Temelia
- Advertisement -

Un urs brun mascul, în vârstă de până la trei ani și cu o greutate de aproximativ 100 de kilograme, a fost observat în apropierea unei stații de autobuz din satul Temelia, comuna Gura Văii, din județul Bacău.

La vederea ursului, elevii care așteptau microbuzul școlar au fugit în curțile din apropiere, iar imediat s-a dat semnalul de alarmă în zonă. Martorii au declarat că ursul se afla la o distanță de 20 de metri de stația de autobuz.

Autoritățile locale au înființat un comitet de urgență pentru a preveni eventuale atacuri, iar Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Bacău a fost notificată. Primarul comunei Gura Văii a afirmat că, dacă situația o impune, nu va ezita să emită un ordin de lichidare a ursului.

Cu toate acestea, s-a decis utilizarea unor mijloace specifice pentru a îndepărta ursul și a-l direcționa spre pădurea mare a Ocolului Silvic Căiuți, în loc să-l elimine.

Potrivit unor surse, numărul de urși din județul Bacău a crescut fără control, existând aproximativ 8.000 de indivizi, în timp ce “cota” ar trebui să fie de 2.500.

Alții consideră că urșii se aventurează în zonele populate pentru că habitatul lor a fost distrus.

Alte titluri