Unde au intervenit ieri pompierii

Incendiu în comuna Mărgineni: Miercuri, 16 ianuarie 2013, la ora 10.54, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în comuna Mărgineni, sat Trebeş, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la casa numitului Ş. S. I, în vârstă de 41 de ani. Construcţia avea pereţii din paiantă şi acoperişul din astereală de lemn cu învelitoare din tablă. La sosirea gărzii de intervenţie incendiul a fost găsit lichidat de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Mărgineni.
În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii închise, a ars mobilierul dintr-o cameră. La locul incendiului s-a deplasat şi o ambulanţă S.M.U.R.D., însă nu a fost necesară intervenţia echipajului.

Pericol de incendiu: Miercuri, 16 ianuarie a.c., la ora 18.39, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a fost solicitat să intervină în municipiul Oneşti, strada Ştefan cel Mare, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case, aparţinând numitei L. F., în vârstă de 84 de ani.
La sosirea gărzii de intervenţie s-a constatat faptul că, din cauza coşului de fum necurăţat de funingine se aprinsese stirigia din interiorul coşului. Pompierii militari au acţionat pentru eliminarea riscului producerii unui incendiu.

Activitatea echipajelor SMURD: În perioada 16.01.2013, ora 07.00 – 17.01.2013, ora 07.00, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 12 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Bacău – 4 intervenții în municipiul Bacău și câte o intervenție în comunele Nicolae Bălcescu, Sarata și Parincea; S.M.U.R.D. Onești – 2 intervenții în comuna Cașin și o intervenție în comuna Bogdăneşti; S.M.U.R.D. Moineşti – câte o intervenție în comunele Măgireşti și Balcani.