Unde-s specialistii?

Situatia politica a Romaniei nu este cauzata de incompetenta PDL si nici de coruptia din PSD. Nici macar de jocul continuu la doua capete al PNL sau atitudinea UDMR, nationalismul PRM ori nebunia PNG.

Nu! Cutia Pandorei a fost deschisa de Guvernarea CDR, in 1996. Atunci a fost inventat principiul “algoritmului” pe baza caruia posturile din administratia publica dar si din institutiile descentralizate au fost impartite intre castigatorii alegerilor.

Atunci, pe motiv ca sunt de alta culoare politica, au inceput sa fie haituiti specialistii din institutiile statului si inlocuiti cu politruci, cu agitatori, lipitori de afise, buticari. Strategii nationale au fost date pe mana unor oameni care nu se pricepeau nici macar sa-si conduca afacerile si care aveau nevoie, ca sa obtina un oaresce profit, de sprijinul partidului pentru a-si vinde marfurile.

Asa s-a dus dracului Invatamantul, Sanatatea, au disparut Imbunatatirile Funciare, Padurile s-au dus la export, am inceput sa avem inundatii, Agricultura a ajuns de rasul lumii, si asa mai departe.

Dupa ce au plecat taranistii de la guvernare, ceilalti le-au luat exemplul. Ca doar ideea fusese implementata de cei mai democrati si europeni exponenti ai clasei politice.

Stam azi si ne uitam, noi, astia mai in varsta, cum am distrus o tara in nici 20 de ani.

Nici nu a fost dificil. A fost nevoie doar de o idee. Si de o armata de flamanzi care au alergat dupa ciolan.