UNICEF: Lucia, Vunk si Smiley canta pentru copiii vulnerabili din Romania

Raluca in varsta de un an locuieste alaturi de parintii ei intr-un sat din judetul Bacau, intr-o locuinta degradata, de nici 10 metri patrati, fara electricitate. Cu toate acestea, parintii isi iubesc foarte mult copilul si vor sa ii ofere o viata cat mai buna. Asistentul social din cadrul Initiativei UNICEF Prima prioritate: niciun copil invizibil a luat cunostinta de cazul Ralucai in iunie anul trecut. Fetita nu avea certificat de nastere. Asistenta i-a ajutat pe parinti sa intocmeasca toate actele necesare astfel incat acum fetita este un copil vizibil, poate beneficia de drepturile ce i se cuvin si poate creste frumos.

Lucia, Vunk si Smiley vor canta pentru a ajuta copiii invizibili din Romania sa aiba sansa la o viata mai buna si sa isi implineasca visele. Ei vor sustine un concert caritabil luni, 17 decembrie 2012, ora 20:30, la Hard Rock Café. Fa-ti un cadou de Craciun, tie si prietenilor tai. Vino si tu! Bucura-te de un concert frumos si ajuta copiii care au nevoie de sprijin!

Pe langa Raluca, prin intermediul Initiativei Prima prioritate: niciun copil invizibil, UNICEF impreuna cu partenerii sai de la nivel local si central a identificat in cele 64 de comunitati in care actioneaza 12.000 de copii invizibili si lucreaza pentru rezolvarea problemelor lor. Experienta acumulata in urma implementarii acestei initiative este folosita pentru a imbunatati politicile nationale si alocarea bugetara in beneficiul copiilor vulnerabili din intreaga tara. Copiii invizibili sunt copii care nu au acte de identitate, care nu pot merge la doctor si la scoala, sunt copii care sunt abuzati. Sunt copii care pot fi parasiti de parintii lor. Din pacate, mai sunt inca cateva sute de mii de copii invizibili care au nevoie de sprijin pentru a putea creste alaturi de familia lor, pentru a avea acces la servicii medicale si pentru a beneficia de educatie.

“Ne pare bine sa cantam pentru a-i ajuta pe copii si speram ca publicul sa inteleaga ca, atunci cand vine mai multa lume la concerte caritabile, cu atat putem sa ajutam mai mult din banii stransi din vanzarea biletelor”, a spus Cornel Ilie.

Invitatiile pot fi obtinute in schimbul unei donatii pentru copii, direct de la Hard Rock Cafe. In timpul concertului, publicul poate participa la o tombola cu premii speciale din partea UNICEF si a partenerilor sai. Marele premiu este un tricou semnat de Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania.
“Invitatia de a lua parte la acest concert m-a bucurat enorm si astept cu nerabdare ziua de 17 decembrie. Copiii vulnerabili ai Romaniei au nevoie de ajutor, de protectie, de un start bun in viata si acum, ca am ocazia si puterea de a face ceva pentru a ajuta, ma implic cu cel mai mare drag in realizarea acestui eveniment”, a declarat Lucia.