sâmbătă 13 iulie 2024

.

Ghid practic pentru pregătirea...

Primăvara aduce o explozie de energie în grădina noastră, iar pregătirea atentă a...

Ce trebuie să știți...

De la cercei cu mărgele la cercei cu diamante și tot ceea ce...

Ți-ai luat câine? Iată...

Sunteți pentru prima dată proprietarul unui câine? Felicitări pentru că ți-ai găsit noul...

Căteva ponturi pentru alegerea...

Primul meu ceas a fost un «Racheta» sovietic, primit ca premiu la un...
AcasăYin&YoungUniformele in scoli....

Uniformele in scoli. Pro sau contra. Dezbatere la Colegiul Economic. Spuneti-va parerea!

Sunt uniformele o necesitate in unitatile de invatamant? Au acestea vreun rol in procesul educativ, ajuta elevul sa invete mai bine si sa aiba un comportament mai bun sau sunt doar niste motive pentru ca unii sa castige niste bani?

Doua echipe de elevi din clubul de dezbateri al Colegiului Economic Ion Ghica din Bacau, coordonat de profesorul Gabriel Gabor, au incercat joi sa gaseasca un raspuns acestor intrebari.

Intre argumentele pro introducerea uniformei au fost cele conform careia aceasta ar sugera elevilor apartenenta la o unitate scolara de elita, ar denota seriozitate si ar reduce violenta. Reducerea violentei ar fi posibila prin evitarea tachinarilor la care recurg unii levi atunci cand colegii lor nu reusesc sa fie suficient de “trendy” cu hainele pe care le poarta.

Un alt argument ar fi ca se evita distragerea atentiei de la studiu: elevii nu si-ar mai pierde timpul gandindu-se cu ce sa se imbrace a doua zi la scoala. Uniforma, ar fi, apoi, mai ieftina decat hainele “de firma” si mai rezisntenta.

Contra introducerii uniformei in scoli au fost aduse argumente de ordin economic: uniformele scolare ar fi prea scumpe in aceste vremuri, in care parintii elevilor oricum nu au suficienti bani iar cumpararea unei uniforme ar insemna, de fapt, plata unei taxe de scolarizare.

Un alt argument adus de opozanti ar fi ca prin introducerea uniformei s-ar incalca libertatea de exprimare: elevul, prin hainele pe care alege sa le poarte isi exprima, de fapt, ideile dar, in acelasi timp, si invata sa ia decizii. In plus, au argumentat cei care se opun introducerii uniformei, nu ar exista nici un studiu care sa demosntreze o legatura intre cresterea rezultatelor la invatatura si portul uniformelor.

Fara indoiala, subiectul uniformelor este unul sensibil in invatamantul romanesc. Ce spuneti, este necesara introducerea unoformelor sau nu?

+ Album foto de la dezbaterea de astazi

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...