sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăYin&YoungUniformele in scoli....

Uniformele in scoli. Pro sau contra. Dezbatere la Colegiul Economic. Spuneti-va parerea!

Sunt uniformele o necesitate in unitatile de invatamant? Au acestea vreun rol in procesul educativ, ajuta elevul sa invete mai bine si sa aiba un comportament mai bun sau sunt doar niste motive pentru ca unii sa castige niste bani?

Doua echipe de elevi din clubul de dezbateri al Colegiului Economic Ion Ghica din Bacau, coordonat de profesorul Gabriel Gabor, au incercat joi sa gaseasca un raspuns acestor intrebari.

Intre argumentele pro introducerea uniformei au fost cele conform careia aceasta ar sugera elevilor apartenenta la o unitate scolara de elita, ar denota seriozitate si ar reduce violenta. Reducerea violentei ar fi posibila prin evitarea tachinarilor la care recurg unii levi atunci cand colegii lor nu reusesc sa fie suficient de “trendy” cu hainele pe care le poarta.

Un alt argument ar fi ca se evita distragerea atentiei de la studiu: elevii nu si-ar mai pierde timpul gandindu-se cu ce sa se imbrace a doua zi la scoala. Uniforma, ar fi, apoi, mai ieftina decat hainele “de firma” si mai rezisntenta.

Contra introducerii uniformei in scoli au fost aduse argumente de ordin economic: uniformele scolare ar fi prea scumpe in aceste vremuri, in care parintii elevilor oricum nu au suficienti bani iar cumpararea unei uniforme ar insemna, de fapt, plata unei taxe de scolarizare.

Un alt argument adus de opozanti ar fi ca prin introducerea uniformei s-ar incalca libertatea de exprimare: elevul, prin hainele pe care alege sa le poarte isi exprima, de fapt, ideile dar, in acelasi timp, si invata sa ia decizii. In plus, au argumentat cei care se opun introducerii uniformei, nu ar exista nici un studiu care sa demosntreze o legatura intre cresterea rezultatelor la invatatura si portul uniformelor.

Fara indoiala, subiectul uniformelor este unul sensibil in invatamantul romanesc. Ce spuneti, este necesara introducerea unoformelor sau nu?

+ Album foto de la dezbaterea de astazi

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...