miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulUnul din patru...

Unul din patru incendii are drept cauză instalaţia electrică defectă

În cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranţă”, E.ON şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) atrag atenţia asupra riscului major de incendiu sau electrocutare pe care le prezintă instalaţiile de utilizare a energiei electrice neconforme (instalaţii improvizate sau cu deficienţe), folosirea unor receptoare electrice neomologate sau utilizarea necorespunzătoare a aparaturii electrocasnice.

Din datele statistice ale I.G.S.U., principala cauză a producerii incendiilor este cea de natură electrică. Aproximativ 25% din incendiile produse în ultimii doi ani au avut drept factor declanşator instalaţiile/ echipamentele electrice defecte.
Instalaţiile interioare de energie electrică se pot degrada în timp – contacte slăbite, comutatoare, prize, tablouri uzate, ceea ce poate duce la situaţii deosebit de grave: pagube materiale, chiar pierderi de vieţi omeneşti.

Realizarea de improvizaţii la lucrările de reparaţii, modificări sau extinderi ale instalaţiilor de utilizare a energiei electrice, subdimensionarea unor circuite, utilizarea unor prelungitoare şi siguranţe necorespunzătoare, a unor surse electrice de încălzire neomologate sunt alţi factori ce pot favoriza incendiile.

Instalaţiile de utilizare a energiei electrice se află în proprietatea consumatorilor. De aceea, pentru evitarea unor evenimente nedorite, E.ON şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă recomandă consumatorilor casnici să realizeze lucrările de verificare şi reparare a instalaţiilor electrice doar cu personal autorizat. Totodată, este absolut necesar ca toate componentele ce prezintă defecţiuni să fie înlocuite imediat şi să nu fie folosite improvizaţii.

Pentru evitarea accidentelor în cadrul gospodăriei, solicităm clienţilor casnici să respecte următoarelor reguli minimale:

nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

nu interveniţi asupra contorului;

orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi doar de personal autorizat;

efectuaţi verificarea instalaţiei de utilizare o dată la doi ani, cu personal autorizat;

utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;

instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;

verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;

amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de apă; majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apa.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...