miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversUnul dintre cei...

Unul dintre cei mai buni jucători de backgammon din lume, prezent la concursul de la Geoagiu-Băi

În incinta hotelului ,,Vacanța” din stațiunea balneoclimatică Geoagiu-Băi (jud. Hunedoara), s-a desfășurat în perioada 8 -10 septembrie 2017, Concursul Open de Table și Backgammon dotat cu trofeul ,,Cupa Geoagiu-Băi”, în organizarea Asociației Române de Backgammon (ARB), cu sprijinul Primăriei orașului Geoagiu-Băi.

Neobositul promotor al sportului și turismului băcăuan, Neculai Drăgănuță, președintele ARB, organizator al unor importante turnee de acest fel în toată țara și multiplu campion național și internațional la backgammon, a reușit și la această nouă ediție să atragă nu doar jucători din România, ci și din Bulgaria, Germania și Slovenia.

Printre aceștia s-au numărat Jürgen Orlowski*, cel mai bun jucător de backgammon din Germania și unul dintre cei mai buni din lume, alături de un alt valoros jucător, Damian Plesec din Slovenia, dar și de o echipă de șase jucători din Bulgaria, în frunte cu Dobromir Kyurchiev, practic, un abonat al competițiilor de profil organizate în România de ARB.

Surprinzător, Jürgen Orlowski nu a câștigat Concursul de backgammon (34), dar s-a situat pe locul doi la categoria ,,Superjackpot” din cadrul aceluiaș concurs și și-a adjudecat locul I la Concursul de table!

Dar iată și lista câștigătorilor:

Table (35)
Locul 1, Jürgen Orlowski (Germania)
Locul 2, Arminia Mihai-Cătălin (Onești)
Semifinaliști: Ion Țiploiu (Onești) si Dorel Leon (Bacău)

Backgammon (34)
Locul 1, Dorel Leon (Bacău);
Locul 2, Dobromir Kyurchiev (Bulgaria)
Semifinaliști: Ioan Ciobanu (Târgu-Ocna) și Emilian Sdrobiș (Onești)

Superjackpot
Locul 1, Cristian-Gabriel Atodiresei (Dorohoi)
Locul 2, Jürgen Orlowski (Germania)

Premiul Fair Play: Florin Sabău (Cluj-Napoca), Malin Iordanov (Bulgaria), Liviu Leontinescu (Craiova), Damian Plesec (Slovenia)

Premiul Special: Gheorghe Costeniuc (Vatra-Dornei)

Premiul de Excelență s-a acordat dlui Vasile Caragut, primarul orașului Geoagiu-Băi, pentru sprijinul acordat organizării competiției.

* Jürgen Orlowsk (Germania) este multiplu campion național și internațional la backgammon, campion mondial în proba de dublu la Campionatului Mondial de Backgammon, Monte Carlo, 2016. În 2015 s-a situat pe locul 20 în topul celor mai buni 30 de jucători de backgammon din lume, pe lista ,,Backgammon Giants”, publicată de Asociația Internațională de Backgammon.
Romuls-Dan BUSNEA

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...