8.1 C
Bacau

Unul dintre cei mai buni jucători de backgammon din lume, prezent la concursul de la Geoagiu-Băi

De stiut!

În incinta hotelului ,,Vacanța” din stațiunea balneoclimatică Geoagiu-Băi (jud. Hunedoara), s-a desfășurat în perioada 8 -10 septembrie 2017, Concursul Open de Table și Backgammon dotat cu trofeul ,,Cupa Geoagiu-Băi”, în organizarea Asociației Române de Backgammon (ARB), cu sprijinul Primăriei orașului Geoagiu-Băi.

Neobositul promotor al sportului și turismului băcăuan, Neculai Drăgănuță, președintele ARB, organizator al unor importante turnee de acest fel în toată țara și multiplu campion național și internațional la backgammon, a reușit și la această nouă ediție să atragă nu doar jucători din România, ci și din Bulgaria, Germania și Slovenia.

Printre aceștia s-au numărat Jürgen Orlowski*, cel mai bun jucător de backgammon din Germania și unul dintre cei mai buni din lume, alături de un alt valoros jucător, Damian Plesec din Slovenia, dar și de o echipă de șase jucători din Bulgaria, în frunte cu Dobromir Kyurchiev, practic, un abonat al competițiilor de profil organizate în România de ARB.

Surprinzător, Jürgen Orlowski nu a câștigat Concursul de backgammon (34), dar s-a situat pe locul doi la categoria ,,Superjackpot” din cadrul aceluiaș concurs și și-a adjudecat locul I la Concursul de table!

Dar iată și lista câștigătorilor:

Table (35)
Locul 1, Jürgen Orlowski (Germania)
Locul 2, Arminia Mihai-Cătălin (Onești)
Semifinaliști: Ion Țiploiu (Onești) si Dorel Leon (Bacău)

Backgammon (34)
Locul 1, Dorel Leon (Bacău);
Locul 2, Dobromir Kyurchiev (Bulgaria)
Semifinaliști: Ioan Ciobanu (Târgu-Ocna) și Emilian Sdrobiș (Onești)

Superjackpot
Locul 1, Cristian-Gabriel Atodiresei (Dorohoi)
Locul 2, Jürgen Orlowski (Germania)

Premiul Fair Play: Florin Sabău (Cluj-Napoca), Malin Iordanov (Bulgaria), Liviu Leontinescu (Craiova), Damian Plesec (Slovenia)

Premiul Special: Gheorghe Costeniuc (Vatra-Dornei)

Premiul de Excelență s-a acordat dlui Vasile Caragut, primarul orașului Geoagiu-Băi, pentru sprijinul acordat organizării competiției.

* Jürgen Orlowsk (Germania) este multiplu campion național și internațional la backgammon, campion mondial în proba de dublu la Campionatului Mondial de Backgammon, Monte Carlo, 2016. În 2015 s-a situat pe locul 20 în topul celor mai buni 30 de jucători de backgammon din lume, pe lista ,,Backgammon Giants”, publicată de Asociația Internațională de Backgammon.
Romuls-Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri