miercuri 11 decembrie 2024

.

Câteva leacuri mai mult...

Îl știți pe "catindat"? Ăla care ar fi făcut orice, inclusiv să apeleze...

Ce sunt dozatoarele de...

Pâna pe la finele secolului al XIX-lea, în cele mai multe cazuri, mărfurile...

Explorând marele necunoscut. Ce...

Campingul este una dintre cele mai captivante și conectate modalități de a petrece...

Tot ceea ce trebuie...

Contrar a ceea ce cred mulți oameni, nu aveți nevoie de un spațiu...
AcasăCulinarUrechi de lemn...

Urechi de lemn pregătite la wok

Urechile de lemn sau urechile de copac sunt nişte ciuperci crescute pe lemn mort, provenite din Asia, mai precis din China. Se folosesc adesea în mâncărurile chinezeşti, nu atât pentru gustul lor (căci nu prea au gust), cât mai ales pentru textura specifică pe care o conferă preparatului. O să vă explic în cele ce urmează cum se poate realiza o garnitură simplă din acest material ciudat care, în stare uscată arată ca scoarţa de copac, iar după hidratare zici că este ori cauciuc, ori şoric de porc.

Găsiţi urechi de lemn uscate (deshidratate) la raioanele cu alimente asiatice din supermarketuri (inclusiv la Lidl). Pentru a putea fi gătite necesită hidratare. Cel mai bine se face hidratarea cu apă rece, numai că necesită un timp îndelungat (5 – 6 ore). Dacă vreţi să grăbiţi procesul, le puteţi hidrata în apă caldă sau fierbinte, cu reducerea corespunzătoare a duratei de hidratare: 1 oră în apă la 40°C, 15 – 20 minute în apă la 60 – 70°C. Vă recomand hidratarea lentă, în apă rece; în acest mod se păstrează foarte bine textura şi nici nu trec prea multe componente ale ciupercii în apă.

Ce vă trebuie?

O jumătate de pachet de ciuperci deshidratate (adică vreo 25 g) vă ajung pentru două porţii de garnitură. Mai aveţi nevoie de …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....