miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateUrmărit internațional, depistat...

Urmărit internațional, depistat în urma cooperării polițienești internaționale, în Austria

Un băcăuan de 28 de ani, urmărit internațional de autoritățile române, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, a fost depistat în urma cooperării polițienești internaționale, în Austria.

Un tânăr de 28 de ani, din comuna Oituz, suspectat de autoritățile române de săvârșirea infracțiunii de omor calificat, comisă asupra tatălui său, a fost depistat în Austria și extrădat în vederea cercetărilor.

În fapt, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a fost sesizat, la data de 13 aprilie 2010, despre faptul că Gheorghe N., de 60 de ani din localitatea Oituz, se află decedat la domiciliul său și prezintă mai multe semne de violență.

Echipă operativă complexă, condusă de procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău s-a deplasat la fața locului și în urma cercetărilor a stabilit că la data de 11 aprilie 2010, Cristian N. a avut un conflict spontant cu tatăl său. Fiul i-a aplicat tatălui mai multe lovituri cu un corp contondent, provocându-i leziuni care au condus la deces.

Imediat după comiterea faptei suspectul a părăsit România, iar pe numele său a fost emis un Mandat de Arestare Preventivă în lipsă și ulterior un Mandat European de Arestare.

Ca urmare a cooperării polițienești internaționale, suspectul a fost depistat de către autoritățile austriece în Viena și s-a luat măsura extrădării sale pentru continuarea cercetărilor cu privirea la infracțiunea de omor calificat comisă pe teritoriul României.

La extrădare autoritățile austriece au semnalat faptul că suspectul are un comportament violent, fapt ce a impus luarea unor măsuri de siguranță sporite pe timpul transportării sale.

La data de 26 martie a.c., suspectul de 28 de ani a fost prezentat Tribunalului Bacău, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...