sâmbătă 22 iunie 2024

.

Ce greșeli facem când...

Vrem să ne vindem mașina și ne grăbim să o facem. Vrem să...

Modă nu înseamnă să...

Moda este despre bani. Da, o să vă spună creatorii tot felul de...

Performanță și Siguranță: Discuri...

Volkswagen Golf, emblematicul hatchback compact al celebrului producător german, este cunoscut pentru fiabilitatea...

Primul automat de transfer...

Începând cu 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, românii aflați oriunde în...
AcasăActualitateInfractionalUrmărit internațional reținut

Urmărit internațional reținut

Astăzi, 19 februarie, în jurul orei 09.00, o patrulă mixtă formată dintr-un jandarm din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău și un polițist din Serviciul Regional Poliție Transporturi Galați, în timp ce executau serviciul de patrulare în trenurile de călători pe raza regionalei C.F.R. Galați, au depistat, în trenul InterRegio 1732 pe ruta Făurei – Buzău, pe numitul F.N., de 36 de ani, din Galați, pe numele căruia era emis un mandat de arestare european de autoritățile din Austria pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În urma efectuării controlul corporal preventiv, asupra sa a fost găsit un obiect înțepător, drept pentru care i s-au întocmit documentele de constatare a infracțiunii prevăzute la art. 372 Cod Penal – portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Acesta a fost reținut și condus la sediul Poliției Județului Galați pentru continuarea cercetărilor.

Folosim această oportunitate să reamintim cetățenilor despre prevederile Codului Penal cu privire la portul obiectelor periculoase :

„Articolul 372 – Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase

(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;
b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.”

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...