sâmbătă, septembrie 30, 2023

Ce trebuie să știi când cumperi cărți vechi

Din cauza pandemiei, a restricțiilor, a întregii...

Cum să vă îmbrăcați pentru schi și snowboard

Cel mai important lucru de reținut este...

Urmărit internațional reținut

Fapt diversInfractionalUrmărit internațional reținut
- Advertisement -

Astăzi, 19 februarie, în jurul orei 09.00, o patrulă mixtă formată dintr-un jandarm din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău și un polițist din Serviciul Regional Poliție Transporturi Galați, în timp ce executau serviciul de patrulare în trenurile de călători pe raza regionalei C.F.R. Galați, au depistat, în trenul InterRegio 1732 pe ruta Făurei – Buzău, pe numitul F.N., de 36 de ani, din Galați, pe numele căruia era emis un mandat de arestare european de autoritățile din Austria pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În urma efectuării controlul corporal preventiv, asupra sa a fost găsit un obiect înțepător, drept pentru care i s-au întocmit documentele de constatare a infracțiunii prevăzute la art. 372 Cod Penal – portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Acesta a fost reținut și condus la sediul Poliției Județului Galați pentru continuarea cercetărilor.

Folosim această oportunitate să reamintim cetățenilor despre prevederile Codului Penal cu privire la portul obiectelor periculoase :

„Articolul 372 – Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase

(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;
b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.”

Alte titluri