duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitate”VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”...

”VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!” – OBIECTIVUL PRINCIPAL AL POLIȚIȘTILOR BĂCĂUANI

Pe timpul vacanţei de vară, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii continuă activităţile destinate copiilor şi adolescenţilor având ca principal scop creşterea gradului de siguranţă a acestora, precum şi reducerea riscului de a adopta comportamente delincvente.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, a desfăşurat activităţi preventive în cadrul Şcolilor de Vară organizate de către Parohia Galeri în localitatea Recea, comuna Gîrleni.

Alături de polițiști și jandarmi au fost prezenți aproximativ 80 de copii care au putut cunoaşte câteva aspecte ale muncii de polițist sau jandarm. Polițiștii prezenți au subliniat importanța educației în formarea tinerilor și dezvoltarea personală a acestora, atrăgând atenția asupra modalităților de petrecere a timpului liber, astfel încât tinerii să fie implicați în activități pozitive, de comunicare și interacțiune personală.

Copiii au primit recomandarea de a nu încuraja reacţii de agresivitate, să nu se implice în scandaluri sau în discuţii cu persoane necunoscute, să nu se jignească sau să nu provoace astfel de comportamente, să nu circule noaptea prin locuri neiluminate, să nu furnizeze informaţii despre bunurile sau sumele de bani deţinute în locuinţă.

Totodată, polițiștii au prezentat copiilor exemple de fapte ce constituie abateri de la normele de conduită socială, consecințele comiterii unor asemenea abateri, prevederile legale ce sancționează aceste fapte, precum și dispozițiile legale ce se aplică în situația comiterii unor fapte contravenționale sau penale de către minori.

Tot în această săptămână, joi 18 iulie a.c., polițiștii, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Alexandru Cel Bun” Bacău și Agenției Naționale Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, au desfășurat o activitate sub umbrela Comisiei Județene de monitorizare a activității preventive. Activitatea a avut loc în orașul Buhuși din municipiul Bacău şi a avut ca scop informarea copiilor, părinților, bunicilor, dar și a cetățenilor, în general, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, măsuri de prevenire a tâlhăriilor, furturilor şi a violenţei, reguli de circulaţie rutieră şi consecinţele nerespectării acestora, dar şi cu privire la prevenirea consumului de alcool și droguri sau prevederile Legii nr. 61 din 1991.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...