joi, septembrie 28, 2023

Cum a fost inventat aerul condiționat

Condiționarea aerului este procesul de îndepărtare a...

Cum să câștigi o dobândă mai mare pentru economiile tale

Ratele dobânzilor sunt aproape minime istorice, ceea...

Ce trebuie să știți despre plitele cu inducție

Există gătitul la soba cu lemne, la...

Val de incendii in judetul Bacau

Fapt diversVal de incendii in judetul Bacau
- Advertisement -

Pompierii bacauani au intervenit, ieri, la incendiile care au cuprins locuinte din trei comune si la doua incendii declansate in spatiile de depozitare a deseurilor menajere.

Incendiu în comuna Negri

Luni, 25 martie 2013, la ora 08.09, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în comuna Negri, sat Poiana, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o fânărie în gospodăria numitei M. C., în vârstă de 44 de ani. Fânăria era construită cu pereţi din lemn şi acoperiş cu astereală din lemn şi învelitoare din azbociment.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars fânăria pe o suprafaţă de circa 10 mp şi aproximativ 1.300 kg furaje.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Negri.
La locul evenimentului s-a deplasat şi echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău, care a acordat primul ajutor calificat numitului M. C., în vârstă de 52 de ani. Acesta prezenta tulburări psihice şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

Incendiu în comuna Asău

Luni, 25 martie a.c., la ora 21.04, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Comăneşti a intervenit în comuna Asău, sat Straja, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale în gospodăria numitei M. M., în vârstă de 54 de ani. Construcţia avea pereţii din paiantă şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din ţiglă.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă efectul termic al unui coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile, au ars circa 5 mp din acoperişul adăpostului de animale şi s-au degradat aproximativ 2 mp din pereţii şi tavanul adăpostului.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Asău.

Incendiu în comuna Găiceana

La ora 01.15, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Podu Turcului a intervenit în localitatea Găiceana pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa numitei C. D., în vârstă de 80 de ani.

Imobilul are pereţii din paiantă şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din ţiglă. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă efectul termic al unui coş de fum necurăţat de funingine, au ars circa 20 mp din acoperişul locuinţei şi bunuri dintr-o magazie.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Găiceana.

Incendii de deșeuri menajere

Luni, 25 martie 2013, la ora 20.01, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Narciselor, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o ghenă de colectare a deşeurilor menajere. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 100 kg deşeuri menajere.

La ora 22.23, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Fundătura Trotuş, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o europubelă din PVC pentru colectarea deşeurilor menajere. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars europubela şi aproximativ 150 kg deşeuri menajere.

Alte titluri