joi, noiembrie 30, 2023

Bijuterii cu utilizări mai puțin cunoscute

Oamenii au folosit bijuterii din mai multe...

Marker, liner, koki… Ce sunt și la ce folosesc

Marker pen, fine liner, marking pen, felt-tip...

Val de percheziții în Bacău

ActualitateVal de percheziții în Bacău
- Advertisement -

Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat 5 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane, camătă, șantaj, exploatarea patrimonială a persoanelor vulnerabile și exploatarea cerșetoriei.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunilor de camătă și exploatarea patrimonială a persoanelor vulnerabile.

De asemenea, liderii acestei grupări ar fi identificat și racolat persoane vulnerabilizate, pe fondul unor practici vicioase, în special al consumului de alcool, pe care le-ar fi determinat, prin metode dolosive, să consimtă la transmiterea dreptului de proprietate asupra imobilelor pe care le dețineau.

3 persoane ar fi fost încurajate să consume băuturi alcoolice și substanțe psihoactive, fiind determinate să semneze procuri notariale, în vederea deposedării de locuințe.

În cursul anului 2013, o persoană ar fi primit un împrumut de 6.000 de euro, de la una dintre persoanele bănuite, pe care l-ar fi garantat cu apartamentul pe care îl deținea. Întrucât împrumutul nu ar fi fost achitat la termenul convenit, imobilul, care a făcut obiectul ipotecii convenționale, a fost executat silit.

Totodată, au fost identificate alte două persoane care ar fi fost obligate de către persoanele bănuite să practice cerșetoria, în folosul acestora.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, vor fi conduse, în vederea audierii, 5 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Alte titluri