marți 1 octombrie 2024

.

Câteva trucuri pentru amenajarea...

În secolul al XIV-lea, clasele inferioare dormeau pe saltele umplute cu paie. În...

Ce se poate întâmpla...

Hernia de disc a coloanei vertebrale este o leziune a țesutului de amortizare...

Ansamblul de joacă pentru...

Copilăria este o perioadă plină de energie și imaginație pentru cei mici, iar...

Cum a fost inventat...

Condiționarea aerului este procesul de îndepărtare a căldurii și de control al umidității...
AcasăCulinarVarză călită cu...

Varză călită cu fleică, jambon și cârnați

Dacă în toamnă ați fost gospodari sau gospodine, cu siguranță v-ați grijit să puneți varză la murat. Dacă ați fost și chivernisiți, pot pune rămășag că v-a mai rămas ceva varză acră și pentru primăvară. Acum o puteți folosi ca ambalaj (și nu numai) pentru niște sărmăluțe de post, ori o puteți transforma într-o minunată varză călită.

_108

O observație, în special pentru metalurgi: varza se călește printr-un proces puțin diferit față de cel prin care se călește oțelul. Aveți mai la vale procesul prin care se obțin 6 – 8 porții de varză călită, cu mici adaosuri de jambon afumat, fleică și cârnați afumați. Toate de porc.

_113

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....