joi 19 septembrie 2024

.

Tot ceea ce trebuie...

Majoritatea autovehiculelor diesel sunt prevăzute cu un filtru de particule.Este posibil să fi...

Două suplimente alimentare pentru...

Suplimentele alimentare au câștigat popularitate în rândul persoanelor preocupate de sănătate și de...

Ce trebuie să știm...

Pancreasul vă ajută să reglați modul în care corpul dumneavoastră procesează zahărul. De...

Cate carduri porți în...

Fiecare card reprezintă o "urmă" electronică pe care o lași în sistem.  Deschide portofelul...
AcasăCulinarVarza dulce calita,...

Varza dulce calita, ca tot e sezonul

Constat stupefiat că n-am mai scris de multișor pe-aici. Nu pentru că n-aș fi avut ce povesti, ci din lipsă de timp. A fost un concediu bogat și frumos în august, a fost un septembrie încărcat cu deplasări “în interes de serviciu” și  hârțogăraie cât cuprinde, că așa-i la început de an universitar. Au trecut toate (unele chiar prea repede), drept pentru care am revenit în zona de confort (oare o fi comfort? sau doar comfortabil?) numită simplu “Food and Beyond…”. Ce, cum și cât am mâncat în lunile trecute fără postări, vorbi-vom de-acu’ încolo, că iarna se anunță lungă… Deocamdată vreau să vă povestesc despre o mâncărică încropită ceva mai devreme pe axa timpului, undeva prin octombrie 2013. Și atunci, ca și acum, se deschisese sezonul la varză proaspătă.

110

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....