vineri 17 ianuarie 2025

.

Scurtă istorie a pantalonilor...

Înainte de Revoluția Franceză, clasa muncitoare purta pantaloni lungi, iar aristocrația purta un...

Trucuri pentru îngrijirea pielii

Știți elementele de bază: beți multă apă, dormiți suficient și spălați-vă fața. Dar...

Despre superstitii: Florile II

Florile au constituit pentru oameni simboluri ale prieteniei sau dragostei, ale despărțirii sau...

Câteva sfaturi pentru creșterea...

Ouăle provin de la găini crescute special pentru a depune ouă, dar puii...
AcasăCulinarVarza dulce calita,...

Varza dulce calita, ca tot e sezonul

Constat stupefiat că n-am mai scris de multișor pe-aici. Nu pentru că n-aș fi avut ce povesti, ci din lipsă de timp. A fost un concediu bogat și frumos în august, a fost un septembrie încărcat cu deplasări “în interes de serviciu” și  hârțogăraie cât cuprinde, că așa-i la început de an universitar. Au trecut toate (unele chiar prea repede), drept pentru care am revenit în zona de confort (oare o fi comfort? sau doar comfortabil?) numită simplu “Food and Beyond…”. Ce, cum și cât am mâncat în lunile trecute fără postări, vorbi-vom de-acu’ încolo, că iarna se anunță lungă… Deocamdată vreau să vă povestesc despre o mâncărică încropită ceva mai devreme pe axa timpului, undeva prin octombrie 2013. Și atunci, ca și acum, se deschisese sezonul la varză proaspătă.

110

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....