marți 17 septembrie 2024

.

Cum acționează cremele hidratante

Crema hidratantă sau emolientă este un preparat cosmetic folosit pentru protejarea, hidratarea și...

Artă culinara și bucătărie...

Bucătăria este adesea privită ca o formă de artă culinară, un loc în...

Amenajarea ideală a unui...

Amenajarea unui apartament cu două camere este o provocare plăcută, oferind posibilități creative...

Câteva leacuri mai mult...

Îl știți pe "catindat"? Ăla care ar fi făcut orice, inclusiv să apeleze...
AcasăCulinarVarză murată călită...

Varză murată călită cu cârnați și creste de slănină

102 copy

Unul dintre cele 11 mari “adevăruri false” ale nutriției spune că grăsimile saturate sunt nesănătoase. Ideea că aceste grăsimi duc la creșterea incidenței bolilor cardiovasculare a fost demontată de un amplu studiu care include aproape 350 000 de subiecți, studiu din care a rezultat că dietele care includ grăsimi saturate nu influențează semnificativ riscul apariției bolilor cardiovasculare sau coronariene. Mai multe despre alte neadevăruri privind nutriția, aici. Am început cu această informare și trimitere la bibliografie special pentru cei care sar în sus când aud vorbindu-se despre mâncăruri preparate cu unt, slănină, ulei de palmier ș.a.m.d. Francezii, a căror bucătărie se bazează pe trei ingrediente esențiale (1 – unt; 2 – unt; 3 – unt) sunt printre popoarele cu cel mai mic procent de suferinzi de boli cardiovasculare. Astea fiind zise, să vedem cum ne delectăm cu niște grăsimi saturate combinate cu resveratroli, agenți antioxidanți și alte bunătăți cu nume aproape imposibil de pronunțat.

Articol complet, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....