Unul dintre cele 11 mari “adevăruri false” ale nutriției spune că grăsimile saturate sunt nesănătoase. Ideea că aceste grăsimi duc la creșterea incidenței bolilor cardiovasculare a fost demontată de un amplu studiu care include aproape 350 000 de subiecți, studiu din care a rezultat că dietele care includ grăsimi saturate nu influențează semnificativ riscul apariției bolilor cardiovasculare sau coronariene. Mai multe despre alte neadevăruri privind nutriția, aici. Am început cu această informare și trimitere la bibliografie special pentru cei care sar în sus când aud vorbindu-se despre mâncăruri preparate cu unt, slănină, ulei de palmier ș.a.m.d. Francezii, a căror bucătărie se bazează pe trei ingrediente esențiale (1 – unt; 2 – unt; 3 – unt) sunt printre popoarele cu cel mai mic procent de suferinzi de boli cardiovasculare. Astea fiind zise, să vedem cum ne delectăm cu niște grăsimi saturate combinate cu resveratroli, agenți antioxidanți și alte bunătăți cu nume aproape imposibil de pronunțat.
Articol complet, aici.