duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalVerificări la operatorii...

Verificări la operatorii economici din judeţul Bacău

În perioada 01-03 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi poliţişti locali au acţionat pe raza judeţului Bacău, în contextul stării de urgenţă instituită pe teritoriul României şi în conformitate cu prevederile Ordonanţelor Militare nr. 1 – 10.

În acest sens, au fost efectuate verificări privind modul de punere în aplicare a interdicţiilor privind activităţile societăţilor comerciale sau prestatorilor de servicii turistice, de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte locuri publice, activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, precum şi a serviciilor de coafură, frizerie şi a saloanelor de înfrumuseţare.
De asemenea, au fost verificaţi şi operatorii economici ce desfăşoară activităţi de comercializare a produselor de strictă necesitate în scopul protejării intereselor consumatorilor şi verificării fiscalizării veniturilor realizate prin vânzarea acestor mărfuri ale căror preţuri au crescut în ultima perioadă.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat 82 de operatori economici şi au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 57.000 de lei. De asemenea, au confiscat 12.528 de lei.

Exemplu: La punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Bacău, unitate ce comercializează produse alimentare, a fost identificată în casieria societăţii suma de 1.200 lei care nu a fost înregistrată în casa de marcat electronică fiscală şi nu a fost justificată prin alte documente legale. Faţă de cele constatate, poliţiştii au aplicat societăţii în cauză o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, dispunând totodată confiscarea sumei de 1.200 lei nefiscalizată.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...