Vezi, ma, ninja, ca nu e ca-n filme?!

Un banc sec spune ca, cica, un militian vede intr-o zi un calugar pe strada si incepe sa-l ia la bataie cu bastonul de cauciuc. Dupa ce i-a fragezit bine spinarea calugarului, obosit si transpirat, militianul ii spune: “Vezi, ma, ninja, ca nu e ca-n filme?!”

Un american a intrat astazi intr-o sectie de politie si a inceput sa traga cu o arma de foc. A reusit sa raneasca trei politisti iniante sa fie impuscat mortal.

Cand citesti o astfel de stire, parca iti vine sa reactionezi ca militianul din banc: “vezi, ma, pistolarule, ca nu e ca-n scoala?!”

Zilele trecute, un cetatean american, putin dereglat, a intrat intr-o institutie de invatamant si a deschis focul ucigand 26 de elevi si profesori. Raspunsul industriei de armament la aceasta situatie a fost ca daca si profesorii ar avea voie cu arme in scoli, astfel de incidente ar fi mai rare si s-ar sfarsi mai putin tragic pentru ca si cadrele didactice ar putea riposta.

Dealtfel, in Utah, asociatiile care sprijina pasionatii de arme au anuntat ca vor oferi cate sase ore de pregatire gratuita pentru profesorii care doresc sa invete sa manuiasca pistoalele.

Ne aflam, evident, intr-o spirala a agresivitatii, fiecare eveniment sangeros determinand, nu masuri de control a armelor, ci vanzari mai mari de pusti si pistoale.

Pana la urma, masacrele din scolile americane sunt un excelent instrument de publicitate pentru vanzatorii de armament. Si cu cat se inmultesc si creste panica, cu atat mai bine isi vor vinde ei produsele.