Vin ninsorile si ploile

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, vineri, 8 februarie 2013, în intervalul orar 02.00 – 16.00, va ninge în jumătatea de nord a Moldovei și va ploua în jumătatea de sud a Moldovei, precipitațiile ajungând la cantități de 20l/mp, cu intensificări de vânt cu viteze de 55km/h.

Conform Dispoziției Comune 1/1535 M.A.I., începând cu ora 17.30, astăzi, 7 februarie 2013, se reactivează Grupa Operativă constituită la nivelul M.A.I. pentru gestionarea fenomenelor meteo periculoase.
La nivelul județului Bacău se monitorizează evoluția fenomenelor meteo și se recomandă reducerea vitezei în trafic, adaptată permanent condiţiilor de drum.

Pentru perioada următoarelor 24 ore vremea va fi mai caldă decât norma tehnică a perioadei, cerul va fi variabil noros, iar vântul va sufla slab de la sud, cu intensificări la noapte de până la 55 km./h.

Dimineață se va semnala fenomenul de ceață. De asemenea, în cursul nopții, pe arii din ce în ce mai extinse, se vor semnala precipitații sub formă de ploaie care, spre dimineață, se pot transforma în lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime vor ajunge la prânz, în jurul valorilor de 6 – 8°C.