18.9 C
Bacau

Vineri si luni nu se lucreaza cu publicul la permisele auto

De stiut!

În zilele de 19 şi 22 octombire se suspendă activitatea la ghişeele de lucru cu publicul de la permisele auto pentru a se va pune în funcţiune sistemul online permise de conducere la nivel central.

Activitatea va fi reluată după pornirea sistemului.

Potrivit Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în luna octombrie au demarat etapele de punere în funcţiune a unor aplicaţii informatice necesare modernizării Sistemului naţional de emitere şi evidenţă a permiselor de conducere.

Prima fază se va încheia până la sfârşitul acestui an. Un prim beneficiu constă în simplificarea formalităţilor necesare preschimbării permiselor de conducere. În acest sens, se va elimina necesitatea procurării şi completării de către cetăţeni a formularelor aferente, care vor fi tipărite direct la ghişeele de primire adocumentelor, în sistem informatic.

De asemenea, într-o etapă viitoare va fi posibilă şi încasarea contravalorii documentelor emise, la ghişeele serviciilor publice comunitare judeţene de profil.

- Advertisement -

Ultimele stiri