.

Care ar fi cel...

De ani de zile, de cand am masina, una dintre problemele nerezolvate este...

Mașina electrică, mult marketing...

Probabil ați aflat că Anglia va interzice peste vreo zece ani înmatricularea mașinilor...

Câteva trucuri pe care...

Pistolul de lipit este un instrument versatil care poate fi folosit pentru lipirea...

Cum întâmpinăm Marea Foamete?

Timpurile se schimbă, dragii moșului, și ceea ce astăzi e bătut în cuie,...
AcasăCulinarVinete albe „alla...

Vinete albe „alla parmigiana”

Parmigiana de vinete albeDespre originea preparatului „melanzane alla parmigiana” am scris aici, aşa că nu mai reiau subiectul. De această dată am încercat să folosesc vinete albe. Probabil de la forma şi culoarea acestora vine denumirea de „eggplant”. Spre deosebire de vinetele „vineţii”, cele albe au o textură mai fermă, se oxidează mai lent în tăietură proaspătă, lasă mai puţin lichid, însă sunt şi ceva mai recalcitrante la gătit (în sensul că se coc/prăjesc/fierb mai greu decât suratele lor de culoare). Aşaadar, mai multă atenţie la timpul alocat preparării.

Continuare…