.

Măștile faciale și beneficiile...

Pe lângă rolul lor crucial în protecția împotriva bolilor respiratorii, măștile faciale pot...

Când trebuie să căutăm...

Probabil ați văzut unele etichete de pe produse pe care scrie "fără gluten"....

Cum să îți îngrijești...

Verighetele și inelele din aur nu sunt doar simboluri ale iubirii și angajamentului,...

Tot ceea ce trebuie...

Majoritatea autovehiculelor diesel sunt prevăzute cu un filtru de particule.Este posibil să fi...
AcasăCulinarVinete Parmigiana

Vinete Parmigiana

000eggplant parmigianaÎn ceea ce priveşte  acest preparat (cunoscut în Italia drept „Melanzane alla Parmigiana”, în Franţa „Aubergines Parmigiana”, sau „Eggplant Parmigiana” în zonele anglofone), singura certitudine o reprezintă provenienţa din sudul Italiei. Campania şi Sicilia îşi dispută paternitatea. Deşi include în denumirea sa cuvântul Parmigiana, care ne trimite fie la parmezan (unul din ingredientele reţetei), fie la zona Parma din nordul Italiei, folosirea vinetelor şi a sosului de roşii sunt in favoarea originii sud-italiene. Indiferent care ar fi adevărul istoric, avem de a face cu un preparat admirabil. Am gustat pentru prima dată o astfel de specialitate acum vreo 12 ani în comunitatea românească (băcăuană mai precis) din Torino. Ceea ce am pregătit eu reprezintă o variantă care implică mai puţin ulei şi două sortimente de brânză: Mozzarella şi Grana Padano (asemănător parmezanului). Cantităţile indicate sunt suficiente pentru două porţii. Dacă doriţi ceva mai mult, multiplicaţi proporţional cantităţile.

Continuare…