miercuri 21 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarVinete Parmigiana

Vinete Parmigiana

000eggplant parmigianaÎn ceea ce priveşte  acest preparat (cunoscut în Italia drept „Melanzane alla Parmigiana”, în Franţa „Aubergines Parmigiana”, sau „Eggplant Parmigiana” în zonele anglofone), singura certitudine o reprezintă provenienţa din sudul Italiei. Campania şi Sicilia îşi dispută paternitatea. Deşi include în denumirea sa cuvântul Parmigiana, care ne trimite fie la parmezan (unul din ingredientele reţetei), fie la zona Parma din nordul Italiei, folosirea vinetelor şi a sosului de roşii sunt in favoarea originii sud-italiene. Indiferent care ar fi adevărul istoric, avem de a face cu un preparat admirabil. Am gustat pentru prima dată o astfel de specialitate acum vreo 12 ani în comunitatea românească (băcăuană mai precis) din Torino. Ceea ce am pregătit eu reprezintă o variantă care implică mai puţin ulei şi două sortimente de brânză: Mozzarella şi Grana Padano (asemănător parmezanului). Cantităţile indicate sunt suficiente pentru două porţii. Dacă doriţi ceva mai mult, multiplicaţi proporţional cantităţile.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....