Pieţele sunt pline de vinete şi dovlecei. Preţurile se duc în jos văzând cu ochii (azi erau 2 – 3 lei/kg vinetele şi 1,5 – 2 lei/kg dovleceii), aşa că acum e momentul să profitaţi, nu atunci când o să fie +10 lei/kg. Vă spuneam aici cum puteţi pregăti nişte rondele de dovlecel asemănătoare cu dovlecelul pané, dar fără acel exces de ulei pe care şi dovleceii, şi vinetele au tendinţa să-l absoarbă precum un burete. Ceea ce urmează nu diferă prea mult ca tehnologie.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....