miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateVinovaţii pentru cazul...

Vinovaţii pentru cazul fetiţei agresate trebuie să plătească!

Cazul Sorinei, fetiţa de opt ani din Baia de Aramă aproape maltratată de o procuroare însoţită de mascaţi, este, dincolo de brutalitatea de neînţeles a intervenţiei, revoltător pentru întreaga ţară! Ca deputat, cadru didactic şi mamă, mă desolidarizez de un asemenea comportament nefiresc şi neobişnuit pentru o femeie.

Un astfel de gest aduce un prejudiciu enorm imaginii autorităţilor statului – Protecţiei Copilului, Justiţiei, Poliţiei, care şi-a permis să trimită mascaţii, cu atât mai mult cu cât în acest caz este vorba de un om învestit de stat să apere legea şi, implicit, siguranţa cetăţenilor!

În mod cu totul evident, procuroarea respectivă nu avea ce să caute acolo! Cazul era în jurisdicţia executorului judecătoresc, era doar treaba acestuia, care ar fi trebuit să fie însoţit de psihologi şi reprezentanţii Protecţiei Copilului! Mai mult decât atât, Poliţia, nu mascaţii de la Poliţie, avea obligaţia să asigure protecţia executorului, iar dacă s-ar fi opus la executare făceau un proces verbal, iar părinţii maternali ai fetiţei ar fi fost răspunzători pentru opunere la executarea unei hotărâri judecătoreşti! În niciun caz nu avea voie procuroarea să se implice personal şi să-i ceara mascatului să o ajute s-o târâie pe minoră, ei trebuiau să părăsească pur şi simplu zona.

Astfel ar fi fost normalitatea! Dacă aşa ar fi stat starea de fapt, ulterior se demarau cercetările pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea hotărârii judecătoreşti, iar minora rămânea în aceeaşi situaţie până la clarificarea cercetărilor penale. De asemenea, Ambasadei SUA la Bucureşti şi părinţilor adoptivi li s-ar fi comunicat faptul că este un caz penal şi se fac cercetări, eventual se revizuia hotărârea judecătorească definitivă, deoarece existau informaţii conform cărora asistenţii maternali au cerut adopţia Sorinei. Evident, interesul superior al copilului trebuia să primeze!

Graba, implicarea personală a procurorului care-şi aroga aere de executor judecătoresc şi de şef al mascaţilor, sugerează o debandadă organizatorică, o necunoaştere a legii şi ar putea fi chiar o încălcare grava a atribuţiilor ce îi revin acesteia! Ar fi poate util să se verifice cum a susţinut examenele doamna procuror şi cum a ajuns la Parchetul Curţii de Apel!

Chiar dacă ulterior s-a aflat că era vorba şi despre o percheziţie, consider că Inspecţia Judiciara trebuie să o cerceteze pe procuroarea în cauză, pentru comportamentul ei, dar şi pe judecătorul care a dat sentinţa, iar alţi procurori să-i cheme şi să-i cerceteze pe reprezentanţii Protecţiei Copilului şi pe şefii poliţiştilor care i-au trimis acolo pe mascaţi!

Nu doar în cazul copiilor, ci în orice situaţie de o asemenea încărcătură emoţională, forţa nu rezolvă problemele! Dacă doamna procuror aşa a crezut de cuviinţă să aplice legea, este regretabil şi intolerabil!

Îmi exprim totuşi încrederea că instituţiile statului funcţionează în România şi vor fi luate măsurile necesare pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete!

Deputat PSD Bacău,
ELENA HĂRĂTĂU

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...