Povesteam, într-un alt articol de pe blog, despre tarta cu vișine. Acuma, în această perioadă a anului, nu-i nicio (sau nici o – că nici nu mai știu care este forma corectă și recomandată de Academie) problemă, găsiți vișine din belșug. Dar dacă vă vine pofta de-o tartă cu vișine mai la toamnă, ori chiar prin decembrie? Fie folosiți vișine din compot, fie dați o fugă la cel mai apropiat hypermarket (la Cora, de exemplu) și cumpărați niște vișine congelate. Ori puteți să folosiți vișine pe care le-ați conservat cu mânuța voastră, acum când e sezonul lor, conform proverbului “omul gospodar își face iarna car și vara vișine în suc propriu”.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....