Vizită a ministrului Transporturilor pe șantierul Variantei Ocolitoare Bacău

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a inspectat astăzi lucrările de așternere a covorului asfaltic pe șantierul Variantei Ocolitoare Bacău, însoțit de reprezentanți ai DRDP Iași, ai constructorului, dar și de parlamentari și reprezentanți ai administrației județene băcăuane.

Vizita vine în contextul în care asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL a demarat în această săptămână lucrările de așternere a covorului asfaltic pe șantierul Variantei Ocolitoare a municipiului Bacău. Lucrările se desfășoară momentan în zona Letea Veche, de la km 6+270 al șantierului, pe un sector experimental de 1 km, urmând ca așternerea să continuie în perioada următoare pe întregul tronson de 16,8 km prevăzut în regim de autostradă (Obiectul 1), care va face legătura între localitățile Nicolae Bălcescu și Săucești, pe DN2.

Varianta Ocolitoare a Bacăului este parte integrantă a Autostrăzii „Moldova” (Coridorul IX Paneuropean), iar ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 8 martie 2019. Contractul prevede proiectarea și execuția a 30,8 km de drum național, din care 16,269 km în profil de autostradă. Durata contractului este de 36 de luni, din care 6 luni proiectarea și 30 de luni execuția lucrărilor, pentru care constructorul oferă o perioadă de garanție de 84 de luni.